Post-tillidsmand nedtoner boykot: Helt fint at dele post ud i Vollsmose

Fællestillidsmanden for postarbejderne i Odense-distriktet fortæller, at de ansatte ikke har svært ved igen at skulle ud med post og pakker i Vollsmose.

Postbudene har ikke det fjerneste imod at køre med breve og pakker i Vollsmose, oplyser fællestillidsmanden. Foto: Per Rasmussen
Postbudene har ikke det fjerneste imod at køre med breve og pakker i Vollsmose, oplyser fællestillidsmanden. Foto: Per Rasmussen
Følg Samfund

Postarbejderne i Odense har ingen problemer med at bringe breve og pakker ud i Odense-bydelen Vollsmose. Og når de ansatte ikke har været af sted i et par dage med hverken det ene eller andet til området godt 9000 borgere, så er det PostNord-ledelsen, som har forhindret dem i det.

Ønsket om helt at boykotte Vollsmose stammer ikke fra de ansatte.

Det fortæller fællestillidsmand for Odense-distriktet, Luise Vase Lau Hansen, til Ekstra Bladet.

Alligevel støtter tillidsmanden ledelsens beslutning.

- Jeg bakker 100 procent op om ledelsens beslutning om at stoppe postomdelingen. Det er medarbejdernes sikkerhed, der kommer i første række, siger Luise Vase Lau Hansen til Ekstra Bladet.

Torsdag vil et erfarent, mandligt postbud køre af sted med pakkeposten til kvarteret. Og det har den pågældende det helt fint med, fortæller hans tillidsmand.

- Jeg har snakket med flere kolleger. De tager det helt roligt med at skulle derud igen. Det er der ingen som helst problemer med, siger Luise Vase Lau Hansen til Ekstra Bladet.

Det var mandag aften, at PostNord meldte ud, at det for en stund var slut med at dele breve og pakker ud i Vollsmose. Beslutningen skete, fordi PostNord på kort tid har oplevet, at to ansatte er kommet tilbage fra en tur i kvarteret, hvor de var blevet truet eller chikaneret.

Det er PostNords ledelse, som har forhindret de ansatte i at køre med pakker i bydelen, oplyser fællestillidsmanden. Foto: Jacob Jørgensen
Det er PostNords ledelse, som har forhindret de ansatte i at køre med pakker i bydelen, oplyser fællestillidsmanden. Foto: Jacob Jørgensen
 

I et tilfælde havde en pakkepost-ansat haft indbrud i sin postbil, mens den ansatte var inde med en pakke. Og i et andet tilfælde var en ansat blevet truet til at holde sig væk fra kvarteret.

Pape efter post-boykot: Flere kameraer i Vollsmose

Ingen er usikre
Men de to episoder har langt fra gjort, at de postansatte har frygtet for deres sikkerhed, forklarer tillidsmanden.

 

- Det er et dejligt område. Det her er bare enkeltstående tilfælde, som selvfølgelig kan være ubehagelige for den enkelte. Men der er ikke nogen, der har noget imod at køre derud, fortsætter Luise Vase Lau Hansen.

Faktisk er tilbagemeldingen til tillidsmanden, efter at postbude er kommet hjem fra brevombæring onsdag, at de lokale i Vollsmose bakker op om posten.

V-ordfører om PostNord: Sæt militæret ind - om nødvendigt

- Mange er rigtig kede af det. Og der er blevet givet kaffe og kage flere steder. Vi har også måtte give udtryk for, at vi selvfølgelig gerne vil ud med de pakker, som folk har bestilt, og som de går og venter på. Alle ved, at det kun er nogle få, der chikanerer. Det er jo ikke sådan generelt derude, siger tillidsmanden.

Hotline hos politiet
Fællestillidsmanden er i det hele taget tilfreds med den måde, som PostNord-ledelsen og politiet i fællesskab har håndteret situationen på. Det er blevet aftalt, at de ansatte skal melde alt, hvad de kommer i nærheden af af ubehageligheder. Og der udfyldes i hvert enkelt tilfælde en skadesanmeldelse.

Politi om PostNord-boykot i Vollsmose: Det er borgerne, der har det her land

Desuden har de ansatte fået et telefonnummer hos politiet, som de kan ringe på, hvis der sker noget. Postarbejderne har fået den opfattelse, at politiet vil patruljere ekstra meget i området i den periode, hvor posten kører rundt i kvarteret.

- På den måde kan de komme hurtigt frem til os, hvis der er noget som helst. Nu glæder vi os til, at situationen normaliseres igen, så vi kan servicere borgerne i Vollsmose igen, forklarer Luise Vase Lau Hansen.

Send bistandshjælp med posten: Så stopper truslerne i Vollsmose

Den ene af de to, som er blevet chikaneret, har ifølge tillidsmanden fået tildelt en anden rute og kører ikke længere en rute i Vollsmosebydelen.

 

Vollsmose i Odense er et af Danmarks mest omstridte boligområder. Senest har chikane af en dyreambulance sat Vollsmose i et negativt lys. Samtidig har politiet øget beskyttelse af Odenses borgmester efter at medlemmer af banden Black Army har antastet politikeren på gaden.

Black Army har rødder i Vollsmose, der i en årrække har været på den såkaldte ghettoliste. Periodevis er Vollsmose plaget af utryghed og kriminalitet.

Men Vollsmose er også hjem for over 9000 mennesker, langt de fleste indvandrere eller efterkommere af indvandrere, som hovedsagligt stammer fra ikke-vestlige lande. Der tales mere end 80 forskellige sprog i bydelen, ifølge Vollsmose.dk.

Ekstra Bladet har i en periode i løbet af 2017 rapporteret indefra bydelen og talt med beboere om deres hverdag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby