PostNord skal undersøges for svindel efter anonyme anklager

Anklager fremsættes i anonymt brev til politikere mod PostNord. De bliver afvist af PostNord

PostNord skal undersøges for svindel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
PostNord skal undersøges for svindel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil sætte gang i en ekstern undersøgelse af PostNord Danmark.

Det sker, efter at flere politikere har modtaget et anonymt brev med specifikke anklagepunkter om svindel i PostNord.

Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af brevet. Avisen viderebringer ikke det konkrete indhold, da anklagerne ikke er dokumenterede.

Brevet fra den hemmelige afsender fylder omkring et A4-ark. Det indeholder en række alvorlige anklager om svindel og nepotisme i PostNord.

Hovedsageligt handler anklagerne om, at PostNord sammenblander den del af forretningen, som handler om det befordringspligtige område – udbringning af breve og pakker efter aftale med staten – med PostNord Logistics, som udfører andre logistikopgaver.

Postordførere og transportministeren har diskuteret brevet tirsdag aften. Anklagerne bliver taget meget alvorligt. Flere partier mener, at anklagerne i brevet bør føre til en større undersøgelse af PostNord Danmark.

Blandt dem er Venstre. Postordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) betegner det som "meget alvorlige og ret konkrete anklager".

- Derfor er vi selvfølgelig nødt til hurtigst muligt at få undersøgt til bunds, om der er hold i dem. Eller om det bare er det pure opspind. Jeg håber på det sidste, siger han til Ritzau.

Også De Radikale vil have en undersøgelse.

- Det er alvorligt. Men vi har også allerede modtaget et brev fra PostNord, hvor de afviser det hele.

- Først og fremmest skal det undersøges, om de beskyldninger er korrekte. For hvis de er det, så er der noget af det, der er direkte ulovligt, siger transportordfører Andreas Steenberg til Ritzau.

DF’s postordfører, Hans Kristian Skibby, var et af de folketingsmedlemmer, som modtog den anonyme henvendelse.

Han forklarer til Jyllands-Posten, at anklagerne minder om kritikpunkter, som også nogle af Postnords konkurrenter har haft. Det bestyrker ham i, at anklagerne skal undersøges uanset den mystiske afsender.

Benny Engelbrecht vil nu "sætte gang i en grundig ekstern analyse af pengestrømmene i PostNord Danmark", skriver han i en mail til Jyllands-Posten.

PostNord afviser samtlige anklager i det anonyme brev.

- Der er tale om absurde anklager i et anonymt brev, som er helt grundløse.

- Alle påstandene i brevet er forkerte og er afsendt anonymt af en person uden indsigt i de faktiske forhold. PostNord kan tilbagevise alle anklager i brevet, skriver Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord Danmark, til Jyllands-Posten.

10 kommentarer
Vis kommentarer