Potter-forfatter: I udtaler ’Voldemort’ helt forkert

Forfatteren bag successerien om troldmandsdrengen Harry Potter afslører, hvordan man i virkeligheden udtaler den mørke fyrstes navn

Vi har udtalt 'Voldemort' forkert hele tiden, siger JK Rowling. (Foto: AP)
Vi har udtalt 'Voldemort' forkert hele tiden, siger JK Rowling. (Foto: AP)

Er du en af os, som altid har udtalt den unævnelige skurk fra den populære bog- og filmserie Harry Potter, Voldemort, med et ’t’ til sidst? Så har du åbenbart gjort det forkert hele tiden, siger forfatteren bag successerien, JK Rowling.

I et opslag på Twitter, hvor forfatterinden er kendt for at være meget aktiv, skriver hun nemlig, at Harrys arkefjende skal udtales med et stumt ’t’ – altså ’Voldemor’.

Danielle Radcliffe og James McAvoy. (AP Photo) Intl. kendte - 12. jul. 2015 - kl. 21:48 Harry Potter præsenterer fuldskæg

JK Rowling chattede med en af sine fans på det sociale medie, da hun i et af sine tweets bekræftede, at den korrekte udtale af Ralph Fiennes onde karakter er uden udtale af det sidste bogstav.

Se også: Ryan Gosling amok: Smadrer filmplakat

Kort efter bakkede selveste ’The Dark Lord’, eller i hvert fald vedkommende, som har oprettet en Twitter-profil med det alias, op om forfatterens udmelding.

’Mugglere (det, som ’almindelige’, umagiske mennesker kaldes i serien, red.) lytter aldrig, skriver ’The Dark Lord’ og linker endda tilbage til et fem år gammelt opslag, som siger det samme.

Se også: Plan om kidnapning af 'Hermione' forpurret

JK Rowling har tidligere under interviews fortalt, at den sidste stavelse i ’Voldemort’ skal udtales som det franske ’mort’, som betyder død. Men noget tyder på, at mange af os ikke rigtig har lyttet efter.

Uanset hvad udtales den mørke fyrste fra den populære bogserie oftest som ’Du-Ved-Hvem’, så måske skal vi bare blive ved med det for at undgå forvirring.

18 kommentarer
Vis kommentarer