Poul Madsen: Min løn rager ikke nogen

Ekstra Bladet sætter i dag fokus på løn. 47 helt almindelige danskere - heraf tre journalister på Ekstra Bladet - viser deres lønsedler frem. Men chefredaktør Poul Madsen vil ikke være med

Chefredaktør Poul Madsen mener ikke, at hans løn rager nogen andre end ham selv. Foto: Linda Johansen
Chefredaktør Poul Madsen mener ikke, at hans løn rager nogen andre end ham selv. Foto: Linda Johansen

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, har på ingen måde lyst til at vise sin lønseddel frem.

Heller ikke selv om han er øverste chef for en avis, der i dag lægger spalteplads til, at 47 helt normale danskere - heraf tre af Poul Madsens journalister - viser deres lønseddel frem for at være med til at skabe mere åbenhed om løn.

– Jeg er en del af en privat virksomhed, så det rager ikke nogen, hvad jeg tjener. Hvis det var sådan, at vi i Danmark havde fuldstændigt åbne lønlister, så ville jeg selvfølgelig bare gøre det, siger han.

Her på Ekstra Bladet skriver vi tit om, hvad politikere, kendisser og erhvervsledere tjener. Ville det ikke kun være fair, at vi så også oplyser, hvad vi tjener?

– Nej, det synes jeg ikke. Hvis vi tager det politiske system og Danmarks Radio, så er deres løn finansieret fuldt og helt af skatteyderne. Ekstra Bladet modtager omkring 17 millioner kroner i medietilskud om året. Det er under fem procent af vores samlede omsætning. Hvis en forudsætning for at modtage de penge er, at vi skal offentliggøre vores løn, så vil vi hellere undvære medietilskuddet.

Hvad får disse danskere - og 43 andre - i løn? Svaret finder du her. Foto: Linda Johansen, Jakob Jørgensen, Anita Graversen, René Schütze Tæt på 47 danskere: Her er vores lønseddel

Betalt af dig og mig
Så det at holde din løn skjult er mere end 17 millioner kroner i mediestøtte værd?

– Jeg kan afsløre så meget, at jeg ikke får 17 millioner kroner i løn. Men når vi eksempelvis graver erhvervslønninger frem, så er det, fordi man i regnskaberne kan se, hvad direktionen tjener. På Ekstra Bladet er det opgjort som en stor lønpulje, hvor man ikke kan se, hvad jeg eller andre på Ekstra Bladet tjener.

Er det ikke dobbeltmoralsk?

– Det må man gerne mene, at det er.

Her på Ekstra Bladet går vi for tiden meget op i, hvad Maria Rørbye Rønn og hendes chefgruppe ude i DR får i løn…

– Ja, fordi deres løn er betalt af dig og mig.

27-årige Mille Skjold Madsen står i dag frem med sin lønseddel i Ekstra Bladet for at gøre op med tabuet. Foto: Linda Johansen Samfund - 3. sep. 2017 - kl. 09:28 Ekspert om danskernes løn-tabu: Det gør os dummere

Får 17 millioner kroner
Men du får jo 17 millioner kroner af skatteborgerne hvert år?

– Og det er derfor, at jeg siger, at jeg tager naturligvis gerne imod dem – ikke som mediestøtte, men som en udviklingsstøtte til private virksomheder. Jeg skal bare lige gøre opmærksom på, at vi her på Ekstra Bladet skal tjene 96 procent af vores omsætning selv.

Hvordan har du det så med, at tre af dine journalister, nu viser deres lønsedler frem?

– Det synes jeg er fint. Det må I gerne. Hvis folk har lyst til at vise deres lønsedler frem, så skal de bare gøre det.

Interaktivt element

Hvad får disse danskere - og 43 andre - i løn? Svaret finder du her. Foto: Linda Johansen, Jakob Jørgensen, Anita Graversen, René Schütze Tæt på 47 danskere: Her er vores lønseddel

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen