Poul Madsen stopper

Chefredaktøren vil bruge mere tid med familien, men fortsætter sit virke som kritisk debattør og skribent

Hvorfor stopper Poul Madsen? Det forsøger Ekstra Bladets Thomas Treo her at få svar på i Poul Madsens sidste interview som ansv. chefredaktør her.
Følg Samfund

Poul Madsen forlader efter 14 år sin post som øverste chef på Ekstra Bladet.

Det sker for at få mere tid til familien, men det er ikke et farvel til journalistikken.

- Jeg står et helt nyt overraskende sted i mit liv, hvor jeg tidligere havde besluttet, at jeg VAR Ekstra Bladet. Nu vil jeg være Friedas far og Helenes mand, forklarer Poul Madsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Poul Madsen har stået i spidsen for den store forandring, som Ekstra Bladet har været igennem fra at være en avis til at blive et digitalt mediehus. Foto: Anthon Unger
Poul Madsen har stået i spidsen for den store forandring, som Ekstra Bladet har været igennem fra at være en avis til at blive et digitalt mediehus. Foto: Anthon Unger

Slut med massageannoncer

Nyt chef-hold på plads
Ekstra Bladets nuværende chefredaktør Pernille Holbøll konstitueres som ansvarshavende chefredaktør, mens den nuværende chefredaktør Kristoffer Eriksen også fortsætter i chefredaktionen.

- De har alle forudsætningerne. De er kanon-skarpe og først og fremmest et team, der supplerer hinanden fantastisk, lyder det fra Poul Madsen.

- Når man lægger dem sammen - og ser på deres deres talent tilsammen - så kan de faktisk mere, end jeg kan.

Artiklen fortsætter under videoen...

Under interview med Mads Kastrup, svarer Poul at han selv har et godt bud på den nye chefredaktør.

Og der venter det nye chefhold en stor og vigtig opgave, mener han.

- Ekstra Bladet står stærkere og er i kontakt med flere danskere end nogensinde før.

- Vi er samtidig i fuld gang med at få journalistikken til at vokse, hvor vi ikke har glemt en af Ekstra Bladets vigtigste funktioner. Nemlig at tage almindelige danskere og deres problemer, som ingen gider høre på, alvorligt. Det er det, jeg giver videre.

Bag historien

Her kan du læse hele pressemeddelelsen, som netop er blevet udsendt om Poul Madsen fratrædelse:

Efter næsten 19 år som chefredaktør for Ekstra Bladet, heraf de seneste 14 år som øverste chef, har Poul Madsen besluttet at stoppe på posten:

”Det har været nogle fuldstændig fantastiske og vilde år. Jeg elsker Ekstra Bladet, visionen og ikke mindst teamet. Sammen har vi transformeret en traditionel papiravis til et førende digitalt medie uden at miste Ekstra Bladets sjæl. En skarp strategi frem mod 2025 er sat på skinner, og derfor sætter jeg nu mig selv fri. Det har ikke været en nem beslutning, men som nybagt far står jeg et nyt overraskende sted i mit liv med en helt ny energi. Jeg får nu en unik mulighed for at genopfinde mig selv arbejdsmæssigt, men samtidig får jeg også bedre tid til at være der for min familie. Jeg slipper heldigvis ikke Ekstra Bladet helt men fortsætter som skribent. Og I slipper heller ikke for mig i samfundsdebatten. Derudover er mulighederne uendelige,” siger Poul Madsen.

Bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, Lars Munch betegner Poul Madsen som en institution i dansk presse. På husets vegne udtrykker Lars Munch stor taknemmelighed for Poul Madsens indsats, som ikke blot er kommet Ekstra Bladet til gavn, men som også omfatter gratisavisen 24timer, hvor Poul Madsen var chefredaktør fra 2006 til 2007.

”Poul Madsen har været chefredaktør på Ekstra Bladet i næsten 19 år. Han har alle årene investeret sig selv med hud og hår. Det er ikke en post, hvor man får mange venner, og Poul har altid sat bladets interesser før sine egne. Det skylder vi ham stor tak for. Hans energi, engagement og viljestyrke har været helt afgørende for at gøre Ekstra Bladet til et af Danmarks absolut førende digitale nyhedsmedier – som samtidig udgiver en af landets vigtigste aviser på papir. Ekstra Bladet når i dag flere læsere end nogensinde før. Poul afleverer et blad og et medie i god form, og hans efterfølger får et solidt fundament at bygge videre på. Samtidig glæder det mig, at Poul også fremover vil findes i Ekstra Bladets spalter,” siger Lars Munch.

I forbindelse med meddelelsen om sin afgang har Poul Madsen fået bestyrelsens opbakning til, at Ekstra Bladet ikke længere bringer massageannoncer.

”For mig har målsætningen været at modernisere Ekstra Bladet, så Ekstra Bladet står skarpt og klar til fremtiden. Det er vi til fulde lykkedes med. Vi mangler dog det sidste hjørne, massageannoncerne. De har igennem mange årtier været en integreret del af Ekstra Bladet, og vi har ikke villet gøre os til moralske dommere over et lovligt erhverv. Men vi må også konstatere, at tiden er løbet fra dem. Derfor har jeg valgt at stoppe massageannoncerne – med bestyrelsens opbakning,” siger Poul Madsen.

Poul Madsen fratræder i dag som ansvarshavende og overlader roret til chefredaktør Pernille Holbøll, der konstitueres. Hun vil også i fortsættelsen være suppleret af Kristoffer Eriksen i chefredaktionen. Poul Madsen bistår de kommende uger med at overdrage forretningen. I forbindelse med Poul Madsens beslutning om at stoppe som chefredaktør, har også Ekstra Bladets kommercielle direktør, Claus Rothoff Brix ønsket at fratræde.

”Claus har de seneste fire år sat turbo på den kommercielle omstilling. Han er skarp og målrettet, og jeg og Ekstra Bladet skylder ham stor tak,” siger Poul Madsen. Claus Rothoff Brix afløses af Signe Skarequist, der kommer fra en stilling som annoncedirektør for Ekstra Bladet.

”Signe Skarequist har været på Ekstra Bladet siden 2007. Hun kender Ekstra Bladet indgående og er udstyret med en markedsforståelse og -indsigt i en klasse for sig. Få matcher Signes kompetencer, når det gælder digitalt annoncesalg, og hun har samtidig en stærk publicistisk forståelse, som er helt afgørende i forhold til Ekstra Bladets store ambitioner om at udvikle det digitale indholdssalg,” siger adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+