Annonce:
Annonce:

Præsident 60-dobler prisen på benzin

Det sydamerikanske land er i så store økonomiske problemer, at præsidenten ser sig nødsaget til at gribe ind

Annonce:
Følg Samfund

Den økonomiske krise i Venezuela bider nu så hårdt, at landets præsident, Nicolas Maduro, onsdag både devaluerede valutaen og samtidig hævede prisen på benzin kraftigt.

- Det er et nødvendigt tiltag. Nødvendigt for at skabe balance i tingene. Jeg tager ansvaret for tingenes tilstand, siger Maduro i en tale onsdag, skriver Reuters.

Venezuela råder over verdens største kendte oliereserver, men det kraftige fald i olieprisen er gået hårdt ud over landets i forvejen dårlige økonomi, og inflationen er blandt verdens højeste.

Reformerne kommer to måneder efter, at det regerende socialistparti led et sviende nederlag ved parlamentsvalget på grund af folkets utilfredshed med landets situation.

Maduros forsøg på at skaffe landets økonomi tiltrængt ilt betyder konkret, at møntfoden, bolivaren, bliver 37 procent mindre værd over for den amerikanske dollar.

Samtidig bliver benzinprisen 60-doblet fra 0,01 dollar til 0,60 dollar svarende til cirka fire kroner per liter. Det er første gang i 20 år, at Venezuela hæver prisen på brændstof. Et lignende prishop tilbage i 1989 førte til voldsomme protester med flere dødsfald til følge.

Men Maduro forsvarer sin beslutning.

- Tiden er kommet til at lave et system, der garanterer adgang til kulbrinter til en rimelig pris, men som også garanterer finansieringen af olieproduktionen, siger Nicolas Maduro ifølge AFP.

Ved at devaluere bolivaren håber Madura at skaffe vækst i landets eksportsektor, men risikoen er, at inflationen vil stige yderligere, og det vil dermed gå ud over den almindelige venezuelaners pengepung, vurderer analytikere på Wall Street over for Reuters.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: