Præsident 'forsvundet' i månedsvis på mystisk vis: Nu afviser han vilde rygter

I fem måneder var den nigerianske præsident, Muhammadu Buhari, væk. Vilde rygte om, at han var blevet erstattet af en klon, blev sat i gang, men nu afviser hovedpersonen selv og forklarer, hvad der er sket

Nigerias præsident stiller op igen, når de nigerianske vælgere skal stemme til februar. Foto: AP
Nigerias præsident stiller op igen, når de nigerianske vælgere skal stemme til februar. Foto: AP

- Det er den rigtige mig.

Sådan måtte Nigerias præsident, forklare sig, da han talte på en konference i Polen søndag.

Muhammadu Buhari har i fem måneder været væk fra offentlighedens søgelys uden officiel forklaring, og det har sat rygterne i gang i verdens syvende mest folkerige nation.

På de sociale medier har politiske modstandere påstået, at Muhammadu Buhari var død og blevet erstattet af en klon fra Sudan. Men det afviser præsidenten, der afslørede, at han blot havde været syg og var blevet behandlet i Storbritannien

- Det er den rigtige mig. Det kan jeg garantere jer. Jeg vil snart fejre min 76 års fødselsdag, og jeg er stadig i fuldt vigør.

- Mange mennesker har håbet, at jeg døde af min sygdom. Nogen har endda henvendt sig til vicepræsidenten, fordi de troede, at han havde ansvaret for landet, fordi jeg var død, sagde han søndag.

Samtidig fortalte han, at vicepræsidenten var flov over at skulle forklare, at han altså ikke var statsleder.

Præsidenten kommer med sin forklaring her

Der har aldrig været konkrete beviser på, at Muhammadu Buhari skulle være død, men alligevel har de vilde rygter fået masser liv på de sociale medier.

I Nigeria bor der 186 millioner mennesker, og det gør landet til det mest folkerige land i Afrika, ligesom kun seks andre nationer i verden har flere indbyggere.

Muhammadu Buhari har siddet på posten siden marts 2015.

20-årige Dorcas Aiden slap fri fra helvedet hos Boko Haram i januar. Men den unge kvinde er mærket for livet efter ugers fangenskab, hvor hun og 50 andre kristne piger blev tævet, hvis de ikke terpede Koran-vers. (Foto: AP/Lekan Oyekanmi) Plus - Vores job er at slagte og dræbe