Præsident knuser biler for 30.000.000 kroner

Den filippinske præsident, Rodrigo Duterte, har ødelagt 68 luksusbiler

Se luksusbilerne blive ødelagt her. Video: AP

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte trækker endnu engang overskrifter verden over.

Denne gang har han smadret luksusbiler af den helt dyre slags. Samlet set er der smadret slæder for mere end 30.000.000 kroner.

Det skriver flere medier heriblandt BBC og Global News.

Destrueringen af de svinedyre biler kommer ifølge medierne som et led i præsidentens kampagne mod korruption og smugling.

Den filippinske præsident er en yderst kontroversiel skikkelse. Foto: Bullit Marquez / AP
Den filippinske præsident er en yderst kontroversiel skikkelse. Foto: Bullit Marquez / AP
 

Udover 68 biler stod også otte motorcykler for skud, da en bulldozer fladmaste dem.

Køretøjerne har alle tidligere været i smugleres besiddelse.

'Du er nødt til at vise verden, at du har et fornuftigt sted at investere og lave forretning', siger Rodrigo Duterte ifølge Global News i en pressemeddelelse.

Lamborghinier og Porscher blev blandt andet kørt over. Foto: Screendump
Lamborghinier og Porscher blev blandt andet kørt over. Foto: Screendump
 

Den kontroversielle filippinske præsident, Rodrigo Duterte - kendt under tilnavnet Afstrafferen, vil ikke tøve med at dræbe sin egen søn, hævder han. Politik 'Afstrafferen' fortsætter krigen: Truer med at dræbe sin egen søn

Kontroversiel
Duterte har tidligere været den store motor bag destruktion af smuglernes biler.

I februar blev omkring 20 biler sendt til den evige bilkirkegård af en bulldozer.

Ifølge Global News er der i årets løb blevet dræbt et utal af narkosmuglere i landet. Politiet fortæller, at smuglerne skulle være blevet dræbt i skuddueller mod politiet, mens andre mener, at de er blevet systematisk henrettet.

I august sidste år blev en 17-årig studerende dræbt af to betjente, hvilket efterfølgende har skabt stor kritik af Dutertes metoder.

I første omgang hævdede politiet, at han havde trukket en pistol, som havde medført, at de måtte skyde ham, men siden er der kommet detaljer frem, som stærkt betvivler den teori. Det skriver The Guardian.

'Stop, jeg har en prøve'
Videoovervågning har nemlig vist, hvordan to betjente slæbte den unge mand af sted, mens han ifølge et vidne råbte 'Vær søde at stoppe. Jeg har en prøve i morgen'.

En retsmedicinsk undersøgelse har fastslået, at han er blevet skudt to gange i hovedet og én gang i ryggen.

De nye opdagelser og den skarpe kritik fik Duterte til at reagere og for første gang sige, at politiet måske er gået for langt.

- Jeg har set optagelsen på tv, og jeg er enig i, at der skal laves en efterforskning. Hvis efterforskningen skulle påpege ansvar hos en, to, eller alle, vil der være en retsforfølgelse, og de skal i fængsel, hvis de bliver dømt, lød det fra Duterte på et ifølge Guardian hastigt indkaldt pressemøde.

Tidligere undersøgelser har vist, at Duterte - trods kritikken for de kontroversielle drab - stadig nyder bred opbakning i befolkningen.

Her kan du læse mere om Filippinernes berygtede præsident:

Politik Filippinsk præsident i stormvejr efter voldtægtsbemærkning

Filippinsk politi på arbejde i Makilala efter skudvekslingen, hvor en borgmester samt ni livvagter mistede livet. (Foto: AP) 112 Politi dræber borgmester og ni livvagter

Den helt hvide strand kan blive tom for turister fra 26. april (Foto: Camilla Folsach Madsen) Ferie Populær ferieø lukker for turister i et halvt år

Politik Præsident bliver undersøgt af domstol - nu melder landet sig ud

Den filippinske præsident Rodrigo Duterte bliver nu undersøgt af international domstol. Arkivfoto: Aaron Favila/AP Samfund 'Afstrafferen' i søgelyset for krigsforbryderdomstol: - Det er spild af tid

Inspiration Paradis kan også være helvede: Dansk familiefar har viet sit liv til misbrugte gadebørn

Rodrigo Duterte har med en benhård linje vundet hjerterne hos det filippinske folk. (Foto: AP) Politik Ekspert: Derfor er 'Afstrafferen' blevet valgt til præsident

1 af 2 Her gør præsident, Rodrigo Duterte, sig til foran kameraet. Foto: AP
2 af 2 Skærmbillede: Presidential Communications
239 kommentarer
Vis kommentarer