Præsident Trump tordner: Stor dag for den 'NATIONALE SIKKERHED'

Alt peger på, at Donald Trump i dag præsenterer sin mur mod Mexico. Samtidig forventer man, han vil nedlægge et midlertidig forbud mod immigranter fra udvalgte muslimske lande

Donald Trump i det ikoniske ovale værelse i det Hvide Hus. Foto: AP
Donald Trump i det ikoniske ovale værelse i det Hvide Hus. Foto: AP

Donald Trump sætter gang i sin mur mod Mexico.

Det vil præsidenten bekræfte i forbindelse med et møde onsdag i det amerikanske sikkerhedsministerium kaldet Homeland Security.

Kilder tæt på processen bekræfter overfor CNN, at muren er et led i en række initiativer Trump i løbet af dagen vil præsentere. Initiativer der skal begrænse immigrationen og flygtningestrømmen til USA, skriver CNN.

NATIONAL SIKKERHED!
Forud for sit besøg i Homeland Security tweetede præsidenten:

'Der er store planer for den NATIONALE SIKKERHED i morgen. Blandt andre ting, vil vi bygge muren', tordnede præsidenten.

I løbet af valgkampen har det været en central del af Donald Trumps løfter, at begrænse immigrationen fra syd og smide illegal udenlandsk arbejdskraft på porten, for at sikre amerikanske arbejdspladser.

I den forbindelse har 'muren' mod Mexico spillet en afgørende og symbolsk rolle. En mur som mexicanerne - ifølge præsident Trump - skal betale for opførelsen af.

Hvem betaler?
Det er stadig uvist, hvordan og hvornår muren vil blive en realitet.

John Kelly, minister for indenlandsk sikkerhed, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at muren "nok ikke bliver bygget i den nærmeste fremtid".

Trump har gentagne gange fastholdt, at Mexico skal betale for etableringen af muren. Det har den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto, dog afvist et tilsvarende antal gange.

Dele af den amerikanske grænse mod Mexico er allerede bebygget med et hegn eller mur. Billedet er tage i 2008 på den mexicanske side af grænsen, hvor en mexicansk soldat patruljere Foto: AP
Dele af den amerikanske grænse mod Mexico er allerede bebygget med et hegn eller mur. Billedet er tage i 2008 på den mexicanske side af grænsen, hvor en mexicansk soldat patruljere Foto: AP

Foruden muren forventes det, at Trump vil underskrive et dekret, der midlertidig nedlægger et forbud eller kraftig strammer lovgivningen vedrørende opholdstilladelse for statsborgere fra muslimske lande, man mener er en 'trussel mod den nationalesikkerhed', kan bosætte sig i USA.

Der er ifølge Daily Mail og New York Times tale om borgere fra Syrien, Iran, Irak, Libyen, Yemen, Somalien, Afghanistan og Sudan.

Glem moderate Trump
Efter Trump vandt præsidentvalget håbede mange af hans politiske modstandere, at han ville besinde sig og vise en anden side af sig selv, end man har set i forbindelse med valgkampen og de mange år, han har huseret på amerikansk tv som realitystjerne.

Men ifølge USA-analytiker og Cand. mag. i amerikanske studier Mirco Reimer-Elster har Trumps første gerninger som præsident vist at man bør forvente det modsatten.

- Trumps første handlinger bekræfter atter, at Trump er Trump. Dem, der gik og troede - eller håbede - at vi ville se en anden udgave af Trump i Det Hvide Hus, må tro om, siger Mirco Reimer-Elster til Ekstra Bladet.

- Præsidentens handlinger indikerer, at han har tænkt sig at leve op til sine valgløfter, hvilket i så fald vil være et signifikant kursskifte fra Obamaårene.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

886 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere