Præsidentfruen forarger: Brugte over en halv million skattekroner på hotelophold

Den amerikanske præsidentfrue, Melania Trump, holdt sig ikke tilbage under sit Kairo-besøg. Men hvad brugte hun pengene på?

USA's førstedame formåede at spendere over en halv million kroner på bare seks timer. Foto: Carolyn Kaster/AP
USA's førstedame formåede at spendere over en halv million kroner på bare seks timer. Foto: Carolyn Kaster/AP

I Danmark har vi senest set politikernes ekstravagante forbrug i forbindelse med indretning af borgmester- og ministerkontorer.

Men det er ikke kun herhjemme, at der til tider kan være en lemfældig omgang med skattekronerne.

På hjemmesiden usaspending.com kan Gud og hvermand se oversigten over de føderale udgifter i USA, og den nylige opdatering har sat en debat i gang.

Der er især en udgift, der har fået flere til at spærre øjnene op. Således fremgår det, at der en enkelt dag er brugt 95.050 dollars, hvad der svarer til 591.000 danske kroner, på hotellet Semiramis Intercontinental Cairo.

Vant til milliarder
For den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans kone, Melania Trump, er det ikke usædvanligt at smide om sig med penge.

Præsidenten er privat god for flere milliarder, og inden sit indtog i det ovale kontor i januar 2017 har han været vant til at bruge penge på lige, hvad der passer ham, uden at det var nogens 'business', skriver det norske medie Dagbladet.no.

Men sådan er det ikke længere.

Da både præsidenten og præsidentfruen besidder offentlige hverv, er der mange, der er interesserede i, hvad de bruger skatteborgernes penge på.

Melania Trump fik sig nogle billeder til rejsealbummet, da hun besøgte Kairo. Foto: Carolyn Kaster/AP
Melania Trump fik sig nogle billeder til rejsealbummet, da hun besøgte Kairo. Foto: Carolyn Kaster/AP
 

Dyrt hotelophold
Udgiften er dateret 30. september, og den dag var Melania Trump nået til den egyptiske hovedstad, Kairo, under sin fem dage lange rejse på det afrikanske kontinent.

Det havde været en ting, hvis præsidentfruen og hendes entourage, der blandt andet tæller vagter og stylister, havde brugt en halv million kroner hen over alle fem dage, men regningen stammer fra en enkelt dag på et enkelt hotel, skriver det amerikanske magasin Quartz på sin hjemmeside og Twitter.

Tweetet faldt Melania Trumps kommunikationsdirektør, Stephanie Grisham, for brystet, og hun gik hurtigt Quartz i rette på Twitter.

Det var ikke, fordi der var nogen fejl med beløbet, der var brugt på dagen. Men præsidentfruen tilbragte altså ikke natten på Semiramis Intercontinental Cairo. Over for Quartz oplyser Grisham, at Melania Trump 'kun' havde været der i seks timer.

Kan ikke redegøre for regning
Hvordan regningen i så fald kunne løbe op på over en halv million, kunne kommunikationsdirektøren ikke redegøre for.

Regningen viser ikke specifikke udgifter, og derfor er det uvist, hvad pengene er brugt på, men med priser, der spænder fra knap 1000 kroner til 3500 for et værelse, så er der nok brugt penge på mere end bare hotelværelser.

En anden grund til, at regningen vækker opsigt, er, at den er højere, end da hendes mand tog på en todages golftur til Skotland med en række kolleger tilbage i juli måned. Han formåede nemlig at begrænse sig til en hotelregning til omkring 450.000 kroner.

Sådan så det ud, da Barack Obama gav nøglerne til Det Hvide Hus til Donald Trump. Det var næppe med Michelle Obamas gode vilje. Foto: AP Politik - 9. nov. 2018 - kl. 07:19 Tordner mod Trumps vilde rygte: - Jeg tilgiver dig aldrig!

Se også: Trump skydes ned af magtfuld allieret: - Det kan man selvfølgelig ikke

Billedet her af Melania Trump blev taget tidligere på måneden. Foto: AP 112 - 17. okt. 2018 - kl. 16:32 Fly med Melania Trump måtte vende om: Var pludselig fyldt med røg

780 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere