Præsidentvalg i USA: Så vigtige er kandidaternes ægtefæller

En tidligere model, præsident, cheerleader og leder i Goldman Sachs: De amerikanske præsident-kandidaters ægtefæller spiller en vigtig rolle for kandidaternes chancer for at vinde valget, vurderer ekspert

Donald Trump og Melanie Trump på vej til koncert i New York (Video: Splash)

- Man skal ikke tage fejl: Ægtefællerne er vigtige i præsidentkampagner. For dels kan de tage ud og repræsentere deres mand eller kone, men de kan også fortælle de mere menneskelige historier om dem.

Sådan siger USA-ekspert Anders Agner Pedersen, der er redaktør på kongressen.com og står bag flere bøger om USA, til Ekstra Bladet.

- Helhedsbilledet - familiebilledet og det hele menneske - er vigtigt, fordi spørgsmålet om familien er noget, som langt de fleste amerikanere sætter højt og anser som en central kerneværdi, siger han og fortæller, at det især er republikanerne, der gør et stort nummer ud af at fortælle historien om familien.

(Foto: AP) Politik - 6. mar. 2016 - kl. 15:49 Tysk vicekansler: Trump udgør en trussel mod fred

Det sker eksempelvis ved, at de mandlige kandidaters koner stille sig frem og fortæller, at deres mænd er gode fædre eller ledere.

Ifølge Anders Agner Pedersen kommer 'familie-pakken' altid til at spille en rolle i præsidentvalgkampagner.

(Foto: AP) Politik - 6. mar. 2016 - kl. 06:26 Trump til rival: Træk dig

En usædvanlig situation
- Men det er en usædvanlig situation denne gang, at en af kandidaternes ægtefæller er så profileret i forvejen - at en af præsidentkandidaternes ægtefælle er tidligere præsident, siger Anders Agner Pedersen om Hillary Clintons mand, Bill Clinton.

Se også: Kennedy-datter: Trump spiller på frygt, had og vrede

Ifølge eksperten er de mandlige kandidaters koner ikke så tit omtalt i den daglige dækning af valget og spiller ikke helt den samme rolle som Bill Clinton.

- Er der en af kandidaterne, der står stærkere i kraft af ægtefællen?

- Jeg må nok fremhæve Bill Clinton. De andre er også fine aktiver - de er bare mere traditionelle. Det er bare, fordi det er så usædvanligt, at en af ægtefællerne er tidligere præsident, og det er ikke engang særlig lang tid siden. Der er jo ikke nogen, der ikke kan huske Bill Clinton, siger eksperten.

Her følger et kort overblik over nogle af præsidentkandidaternes ægtefæller.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 (Foto: AP).
2 af 2 (Foto: AP).
7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere