Annonce:
Annonce:

Præst forsvarer prins Henrik: 'Typisk dansk smålighed'

Det er helt forkert at sammenligne kongeliges økonomi med de regler, der gælder for eksempelvis pension i resten af samfundet, mener Sørine Gotfredsen

Man må kigge langt efter Henrik til dagens officielle arrangement. (Foto: Jens Dige)
Man må kigge langt efter Henrik til dagens officielle arrangement. (Foto: Jens Dige)
Annonce:
Følg Samfund

Et flertal af danskerne mener, det er urimeligt, at Prins Henrik kan fortsætte med de samme økonomiske vilkår, efter han har valgt at gå på pension. Men præst og debattør Sørine Gotfredsen kommer prinsgemalen til undsætning.

- Selvfølgelig skal han have lov at leve med det økonomiske grundlag, han har haft hele tiden. Det kan jeg slet ikke se nogen problemer i, siger hun.

Journalist og forfatter Trine Villemann og historiker Sebastian Olden-Jørgensen har til Avisen.dk begge fortalt, at de forstår befolkningens modvilje mod den 81-årige Henriks 'pensionsordning'.

Men det er udtryk for en smålig tankegang, mener Sørine Gotfredsen.

Annonce:

- Det er typisk dansk smålighed. Det er så besynderligt, at man skulle gå ind og hænge sig i sådan en detalje, efter han har udfyldt sin plads, som han skal, i mange, mange år. Når det er de kongelige, man taler om, kan jeg slet ikke se, hvorfor man skulle holde sådan nogle smålige, indskrænkede normer i hævd, siger hun.

Skal ikke sammenlignes
Det er helt misforstået, når andre debattører sammenligner kongefamilien med en virksomhed eller taler om apanagen som en løn for et stykke arbejde, mener Sørine Gotfredsen.

Flertal til pensionisten Henrik: Gå ned i løn

- Kongehuset skal ikke sammenlignes med noget andet i samfundet. Det er i høj grad kongehusets kvalitet, at det er adskilt fra alt andet i samfundet. Kongehuset er simpelthen hævet over de sædvanlige standarder, hvad sådan noget angår, siger hun.

Og det bør vi acceptere, men det er åbenbart svært for nogle, konstaterer den kendte præst, som også er uddannet journalist.

Annonce:

- Det er det, vi har så svært ved at acceptere i et moderne samfund: Vi vil gerne have Kongehuset som noget særligt, men der kan godt gå sådan nogle smålige mekanismer i gang, hvor man sammenligner med andre positioner. Men kongehuset er sin helt egen historie, og det skal ikke sammenlignes med noget andet, slår Sørine Gotfredsen fast.

Prins Henrik svarer på spørgsmål omkring sit helbred - og sniger en sviner til Ekstra Bladet med i svaret. Se indslaget her fra maj 2015

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: