Prag: Serverer alkohol til unge under 18 år

Unge helt ned til 15 år kan uden problemer købe alkohol på de diskoteker, Rejsemægleren anbefaler i Prag. Det også selvom, man skal være 18 år

Eventmanager Daniel Dragojevic ville ikke lade ekstrabladet.dk komme ind til fest, hvor unge danskere under 18 år tilsyneladende frit kunne drikke alkohol. Dragojevic har ikke noget at gøre med Rejsemægleren, men var hyret til at stå for logistik og sikkerhed.  (Foto: Jakob Jørgensen)
Eventmanager Daniel Dragojevic ville ikke lade ekstrabladet.dk komme ind til fest, hvor unge danskere under 18 år tilsyneladende frit kunne drikke alkohol. Dragojevic har ikke noget at gøre med Rejsemægleren, men var hyret til at stå for logistik og sikkerhed. (Foto: Jakob Jørgensen)

Tusindvis af unge er i denne uge strømmet til Tjekkiets hovedstad Prag for at feste godt og grundigt igennem. Og både rejseselskabet Rejsemægleren og de lokale diskoteker, selskabet samarbejder med, gør det da heller ikke svært at få en god gedigen brandert på. Heller ikke selvom mange af de unge er under 18 år.

På Beer Factory, der er et af de steder, danskerne skejer ud om natten, hænger der godt nok flere plakater, hvor diskoteket med et stort ’sorry’ oplyser, at det kun er personer over 18 år, der kan købe alkohol i baren.

Men de unge, Ekstra Bladet onsdag aften og nat taler med, har ingen problemer med at købe alkohol.

- Der er slet ikke nogen problemer i at købe alkohol. Slet ikke når du har et party-armbånd, fortæller Anders Yttesen på 16 år, der kender unge helt ned til 15 år, der har købt alkohol på diskotekerne i Prag.

Læs også:

Se også: Knivoffer i Prag: Personalet stak af

Armbåndet, som han også selv har på, har han købt gennem Rejsemægleren. Og da han købte det, skulle han ifølge eget udsagn ikke vise nogen form for identifikation. Først efter knivstikkeriet onsdag morgen, var dørmændene på Beer Factory, hvor Ekstra Bladet sidder sammen med den unge mand, lidt mere tøvende med at lukke folk under 18 år ind. Ikke desto mindre sidder han der nu og drikker sammen med andre på samme alder.

At det er let at få fat i de alkoholiske drikke – selv for unge helt ned til 15 år – bekræfter alle, Ekstra Bladet taler med.

- Hvis bare du har penge, er de fuldstændig ligeglade, siger Mads Kelbæk på 17 år.

Læs også:

Se også: Danske unge i Prag utrygge efter flere knivstikkerier

Foran diskotek Templet, der onsdag aften holder et privat arrangement for de danske unge og er et af de steder, hvor det er let at købe alkohol, selv om man er under 18 år, møder Ekstra Bladet eventmanager Daniel Dragojevic. Han er langt fra glad for avisens tilstedeværelse og ønsker ikke at fortælle, hvorfor de unge under 18 år kan købe alkohol i baren. Han vil heller ikke udtale sig om, hvorfor 16-årige kan købe et armbånd, der giver adgang til diskoteker og alkohol.

- Det har jeg ingen kommentarer til, lyder det korte svar fra Daniel Dragojevic, der var hyret af Rejsemægleren til at løse opgaver vedrørende sikkerhed og logisitk. Derudover har Daniel Dragojevic ikke noget med firmaet at gøre og har heller ikke været involveret i rejsearrangementer, konceptudvikling eller evt. aftaler med barer. 

I en mail til ekstrabladet.dk skriver Kristian Aksel Nielsen fra Rejsemægleren følgende:

'Aldersgrænsen for køb af Partyarmbånd er 16 år, mens der ikke må serveres alkohol til unge under 18 år. Heller ikke til de fester, som vi arrangerer.'

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere