Praktiserende læge død af coronavirus i Danmark

En praktiserende læge afgik tirsdag ved døden efter fire ugers sygdom og tre ugers intensiv behandling som følge af covid-19, oplyser PLO

Følg Samfund

En praktiserende læge smittet med coronavirus døde tirsdag.

Han blev 63 år.

Det oplyser Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i en pressemeddelelse, hvor de selv bruger formuleringen 'død af covid-19'.

Lægen døde efter fire ugers sygdom og tre ugers intensiv behandling. Det fremgår ikke, hvor han skulle være blevet smittet.

Han efterlader sig en hustru, en mor, en bror, to voksne børn og et nyfødt barnebarn på to måneder, oplyser PLO. Familien beder om, at dens privatliv respekteres.

Vellidt blandt patienterne
Der er tale om en praktiserende læge, som drev en lægepraksis i Hvidovre gennem 23 år - fra 1997 og frem til sin død.

Manden var uddannet læge fra Københavns Universitet i 1985, og efterfølgende uddannede han sig som speciallæge i almen medicin.

Han var ifølge PLO kendt som en god og respekteret kollega, og han var vellidt blandt sine patienter, som han for manges vedkommende fulgte gennem flere årtier, nogle af dem fra de var små, og til de selv fik børn.

'Meget tragisk sag'
Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, understreger i pressemeddelelsen, at de ansatte i sundhedssektoren skal beskyttes så meget som muligt.

- Det er en meget tragisk sag, der understreger, hvor alvorlig en sundhedstrussel vi som samfund står over for. Den understreger også, at alle, der arbejder i sundhedsvæsenet, er særligt udsatte i denne tid, og at de skal beskyttes så effektivt som overhovedet muligt, siger Andreas Rudkjøbing.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Christian Freitag, tilføjer:

- Jeg føler en dyb sorg over, at en kollega har mistet livet. Som læge har jeg selvfølgelig hele tiden vidst, at vi har at gøre med en modbydelig sygdom, men det kommer pludselig meget tæt på, og det sætter tanker i gang.

- Jeg er dybt berørt, og jeg sender de varmeste tanker til familie og efterladte, siger Christian Freitag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+