Annonce:
Annonce:

Pressede børnefamilier ikke så pressede endda

Danskere har god balance mellem familie og job ifølge analyse. Tal overser småbørnsfamilierne, mener kritiker

Annonce:
Følg Samfund

Den pressede børnefamilie er måske knap så presset som hidtil antaget.

Flertallet af danskerne er nemlig tilfredse med det antal timer, de lægger på arbejdsmarkedet, og de kan godt få arbejdstid og familieliv til at gå op, skriver Kristeligt Dagblad.

Rockwool Fonden offentliggør mandag et tidsstudium af danskernes arbejdstid og familieliv på baggrund af 6000 interviews med repræsentativt udvalgte danskere.

Godt tre fjerdedele svarer, at de er tilfredse med deres arbejdstid, mens den sidste fjerdedel ønsker sig enten færre eller flere arbejdstimer.

Analysens resultater slår dermed en pæl igennem de forlydender, der med jævne mellemrum kommer frem i medierne om, at store dele af arbejdsstyrken synes, at de arbejder alt for meget.

Det siger seniorforsker ved Rockwool Fondens Forskningsenhed og ph.d. i økonomi Jens Bonke, der er en af forskerne bag tidsstudiet.

Annonce:

Føler sig ikke overbevist
- Der er med jævne mellemrum debatindlæg og kronikker, der lykkes med at fremstille især de danske børnefamilier som helt urimeligt hårdtarbejdende og spændt for, men billedet er altså et andet, siger han til Kristeligt Dagblad og uddyber:

- Danskerne - også dem med børn - er langt overvejende tilfredse med deres arbejdstid, og de, der ønsker at skrue op eller ned for timerne, lykkes langt hen ad vejen med at bringe sig selv i en situation, så tilfredsheden stiger.

Kommunikationsdirektør og medstifter af Familiepolitisk Netværk Karen Lumholt føler sig ikke overbevist af Rockwool Fondens resultater.

- Jeg er helt sikker på, at pillede man forældrene - især småbørnsforældrene - ud og spurgte dem specifikt til deres arbejdstidsønsker, så ville man få et andet resultat, siger hun.

Det er da også særligt forældrepar med mindreårige børn, som udtrykker en utilfredshed og er stressede, bemærker arbejdsmarkedsforsker Thomas P. Boje fra RUC over for Berlingske.

Annonce:

- Selv om folk generelt er tilfredse med deres arbejdstimer gennem årene, tager analysen ikke højde for, om den tilfredshed skyldes ændrede livsvilkår, som at børnene eksempelvis er blevet ældre, siger han til avisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: