Pressefolk slipper for tiltale i britisk hackerskandale

Ifølge statsanklager er der ikke bevismateriale til flere sager mod pressefolk i kølvandet på hackerskandale.

Den britiske anklagemyndighed oplyser, at den ikke vil foretage sig yderligere over for mediemogulen Rupert Murdochs News UK og 10 personer fra det rivaliserende bladhus Mirror Group Newspapers i en sag om påstået hacking af mobiltelefoner.

Journalister på tabloidaviser har indrømmet, at de hackede sig ind på private mobiltelefoner for at få stof til deres artikler, hvilket udløste et ramaskrig, da det blev kendt i Storbritannien i 2011. Skandalen medførte en lukning af Murdochs tabloidavis News of the World.

Anklagemyndigheden siger, at den i kølvandet på skandalen har rejst 12 straffesager, hvilket har ført til ni domfældelser for alvorlige lovovertrædelser i de seneste tre år.

- Efter en grundig analyse har vi nu besluttet, at der er utilstrækkeligt med bevismateriale til, at der kan rejses yderligere sager, siger direktøren for den statslige anklagemyndighed, Alison Saunders.

Godt et år efter, at hun blev renset for alle anklager i den største medieskandale, der har ramt Storbritannien i nyere tid, er Rebekah Brooks tilbage i et topjob i Murdochs medieimperium.

Brooks trådte tilbage fra sit job som administrerende direktør i Murdoch-selskabet News International i 2011, da det kom frem, at journalister på News of the World systematisk havde skaffet sig adgang til blandt andre kendte personers mobiltelefonsvarere.

Her aflyttede de beskeder, der kunne danne basis for saftige avisartikler.

Rebekah Brooks, der tidligere har været chefredaktør på tabloidaviserne The Sun og News of The World, blev anholdt i sagen. Men sidste år frikendte en domstol hende for alle anklager.

News of the World blev lukket, umiddelbart efter at det blev kendt, at avisen havde hacket sig ind på adskillige telefonsvarere hos kendte, kongelige og sågar drabsofre.

0 kommentarer
Vis kommentarer