Presset Sony fyrer 1000 medarbejdere i Lund

Virksomheden har haft svært ved at hævde sig over for markedsledere som Apple og Samsung

Omkring 1000 medarbejdere ved Sony Mobile i Lund bliver fyret, skriver det svenske medie svt.se, som er Sverige nationale public service-udbyder.

Beskeden faldt på et stort møde i Baltiska-hallen i Malmø mandag morgen, hvor samtlige medarbejdere var indkaldt. Der er ansat 2200 medarbejdere ved Sony i Lund. 1800 medarbejdere og 400 konsulenter.

Sony Mobile i Lund har i mange år været et af selskabets vigtigste udviklingscentre.

Ulf Bengtsson, tillidsmand for ingeniørerne på Sony Mobile, bekræfter antallet.

- Antallet er korrekt, men hvor og hvordan ved vi ikke endnu. Senere får vi at vide, hvilke job der skal skæres ned på, siger han til SvD Näringsliv.

Foreløbig er det stadig småt med informationer om udmeldingen.

Sony holder pressemøde mandag klokken 13.15 i Lund, hvor fyringerne ventes at være det helt store tema.

- Vores tanker går til personalet på Sony og deres familier. Vi vil nu arbejde hårdt for, at Lund fortsat skal være samlingspunkt for innovation for virksomheder og forskning inden for mobilteknologi, siger Anders Almgren fra Lunds kommunalbestyrelse i pressemeddelelse.

For en måned siden kom beskeden om, at 2100 medarbejdere fra Sony Mobile i hele verden skal fyres.

Virksomheden har haft svært ved at hævde sig over for markedsledere som Apple og Samsung, der har haft stor succes på markedet for mobiltelefoner.

Selskabets flagskib på mobiltelefonmarkedet er Sony Xperia Z3, mens detaljer om den næste model så småt er blevet lækket.

Moderselskabet Sony har været tvunget til at foretage store nedskrivninger i virksomhedens aktiviteter på markedet for mobiltelefoner og har antydet, at virksomheden kan ende med at blive lukket eller solgt, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Da Sony Communications i 2012 købte Ericssons halvdel af Sony Ericsson, blev virksomheden omdøbt til Sony Mobile Communications.

Dengang var der også varslet fyringer, da 400 medarbejdere blev afskediget på fabrikken i Lund. Samtidig blev hovedkvarteret flyttet til Japans hovedstad, Tokyo.

Hele virksomheden har knap 8500 ansatte globalt set.

11 kommentarer
Vis kommentarer