Prins Henriks bisættelse sendte bus på afveje

En buschauffør havde ikke bemærket, at området ved Christianshavn var afspærret på grund af prins Henriks bisættelse

En chauffør havde ikke forstået, at han skulle over Langebro i anledningen af prins Henriks bisættelse. Foto: Helle Kastholm
En chauffør havde ikke forstået, at han skulle over Langebro i anledningen af prins Henriks bisættelse. Foto: Helle Kastholm

Bus 350S skulle tirsdag køre over Langebro i stedet for at køre over Knippelsbro til Christianshavn, hvor alt er spærret af grundet prins Henriks bisættelse.

Det budskab modtog chaufførerne flere gange over radioen i deres busser tirsdag, men alligevel lykkedes det én chauffør at overhøre meddelelsen, og det sendte ham og alle passagererne på afveje.

Bussen endte med at køre ned ad Strandgade, der er for smal til, at chaufføren kunne vende om. I et sidste desperat forsøg på at løse situationen forsøgte chaufføren at køre ned ad en nedkørsel, hvor bussen strandede, da det var umuligt for chaufføren at komme op igen.

Det bekræfter kommunikationsdirektør hos Movia, Camilla Struckmann, over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at det er det, der er sket. Han har tilsyneladende ikke forstået, at der var en omdirigering af trafikken, og så er han kørt ned ad Strandgade, da han opdagede, at der var spærret, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nedkørslen til beboernes gård var for stejl til, at bussen kunne komme op igen. Foto: Helle Kastholm
Nedkørslen til beboernes gård var for stejl til, at bussen kunne komme op igen. Foto: Helle Kastholm
 

Holdt stille i tre timer
Ekstra Bladets reporter på stedet fortæller, at bussen holdt stille i omkring tre timer, efter at den kørte ned af en nedkørselsrampe, der fører ned til beboernes gård.

- Den holdt og spærrede for alt, så der var ingen biler, der kunne komme hverken ud eller ind.

Chaufføren havde ikke selv mulighed for at bakke op ad rampen, da rampen er for stejl, og bagenden af bussen derfor stødte mod rampen, da buschaufføren forsøgte at komme op, fortæller Ekstra Bladets reporter.

I stedet blev bussen hjulpet op omkring klokken 18 tirsdag.

- Den sad godt fast, og det tog lang tid at få den fri. De skulle have særligt udstyr for at få den fjernet igen, siger Arrivas kommunikationschef Pia Hammershøy Splittorff.

Buschaufføren er ansat af netop Arriva, som Movia har udliciteret driften af linje 350S til.

Det lykkedes at få bussen fri ved 18-tiden tirsdag, efter den havde holdt stille i cirka tre timer. Foto: Helle Kastholm.
Det lykkedes at få bussen fri ved 18-tiden tirsdag, efter den havde holdt stille i cirka tre timer. Foto: Helle Kastholm.
 

En ærgerlig historie
Camilla Struckmann bekræfter, at bussen nu er blevet fjernet fra Strandgade.

Hun ærgrer sig samtidig over det, der er sket.

- Vi synes, det er en rigtig ærgerlig historie. Vi kan kun beklage over for de passagerer, der har ventet på en bus, der ikke kom. Og så beklager vi de gener, episoden har forvoldt, for beboerne på vejen, siger Movias kommunikationsdirektør til Ekstra Bladet.

Hos Arriva beklager man også hændelsen.

- Det er virkelig uheldigt, at det sker. Det er beklageligt, fordi det har været til ulempe for rigtig mange mennesker, siger Pia Hammershøy Splittorff.

Kommer episoden til at få konsekvenser for chaufføren?

- Det kan jeg ikke umiddelbart forestille mig. Selvfølgelig skal vi bagefter se på, hvad der gik galt og have en samtale med ham, siger hun.

Pia Splittorff understreger, at det var politiet, der dirigerede chaufføren ned ad Strandgade, da han først var kørt forkert over Knippelsbro.

Da bussen først var drejet ned ad Strandgade, var der ikke nogen måde, hvorpå chaufføren selv kunne komme væk med bussen.

Se prins Henriks kiste blive båret ud af Christiansborg Slotskirke

141 kommentarer
Vis kommentarer