Prisen på denne kollektive trafik stiger med 20 procent

Næste sommer skal du betale et 'kvalitetstillæg' for at benytte den københavnske metro

Prisen for at benytte metroen i København stiger næste år med 20 procent. Foto: Metroselskabet/Ditte Valente
Prisen for at benytte metroen i København stiger næste år med 20 procent. Foto: Metroselskabet/Ditte Valente

Om et års tid ventes metrotogene at trille i gang på den nye Cityring. Samtidig kommer det til at koste ekstra at tage de førerløse undergrundstog, skriver Politiken fredag.

Kunderne vil blive afkrævet et såkaldt kvalitetstillæg på 1,60 kroner for at tage metroen i myldretiden og 1,28 kroner for ture, der foregår i de lidt mere stille timer.

Et 2-zones pendlerkort, der i dag koster 395 kroner, får efter åbningen et prisskilt på 475 kroner, hvis brugeren vil have lov at tage metroen.

Det svarer til en prisstigning på 20 procent, fremgår det af en indstilling til Movias bestyrelse, der har nikket ja til det kommende tillæg, skriver Politiken.

At tillægget kommer, skyldes den oprindelige folketingsaftale fra 2006 og loven om etableringen af metroringbanen fra 2007.

Regnestykket baserer sig på, at rejsekortindehaverne automatisk tilmeldes metrosærprisen. De skal aktivt fravælge kvalitetstillægget, hvis de ikke vil benytte metrotogene.

Prisstigningerne indebærer ifølge indstillingen, at brugen af den kollektive trafik i hovedstaden kompliceres: Kunderne skal for fremtiden benytte særlige check in-standere på metrostationerne, skriver Politiken.

105 kommentarer
Vis kommentarer