Prisen på mursten steg i 2014 - især på lejligheder

En lejlighed er i snit dobbelt så dyr som et hus målt i gennemsnitlige priser. Begge typer bolig steg i 2014.

Boligpriserne voksede ikke ind i himlen i 2014 - men priserne på både ejerlejligheder og huse steg sidste år. Samlet steg huse i snit med 2,8 procent, mens lejlighederne blev 4,2 procent dyrere, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

- Boligpriserne er igen steget i 2014, men ikke lige så markant som de gjorde for et år siden. Det er særligt prisudviklingen på ejerlejligheder, som er bremset lidt - og det er et sundhedstegn for lejlighedsmarkedet, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Hvis priserne på lejligheder var blevet ved med at stige i samme tempo som i 2013, kunne der være grund til bekymring, men nu tyder det på, at boligmarkedet har fundet en bedre balance, siger hun i en kommentar til tallene.

I december kostede ejerlejlighederne 22.084 kroner pr. kvadratmeter, mens villaerne blev solgt for 11.445 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit på landsplan.

Og de let stigende boligpriser samt flere solgte boliger giver grund til at tro på en sund udvikling i 2015, mener Birgit Daetz. Sælgerne nyder godt af let stigende priser og faldende nedslag, mens køberne har fundet tryghed i det stabiliserede marked.

- Der blev solgt rigtig mange boliger i 2014, og fortsætter boligmarkedet de gode tendenser i 2015, vil det forventeligt holde hjulene i gang, siger kommunikationsdirektøren.

- De svagt stigende salgspriser på villaerne og den fornuftige prisudvikling for ejerlejlighederne har givet køberne tillid til markedet, siger Birgit Daetz.

Og hun påpeger, at med de stadigt faldende renter og udsigten til de nye to procent fastforrentede lån er der stadig rigtig gode muligheder for førstegangskøberne.

0 kommentarer
Vis kommentarer