Prisen på olie rasler ned efter resultatløst Opec-møde

Uenighed blandt de store olielande om at lægge låg på udbuddet sender olieprisen ned med fem procent

Verdensmarkedspriserne for råolie falder mandag med mere end fem procent.

Det store fald kommer, efter at flere af verdens største olieproducerende lande søndag på et møde i Doha i Qatar ikke kunne blive enige om at lægge et låg over produktionen af olie.

Dermed er der fortsat udsigt til rigelig med olie på markederne, og det sender i den tidlige handel på råvarebørserne i Asien priserne markant ned.

En tønde råolie fra Nordsøen - også kaldet Brent - kan nu købes for 40,87 dollar. Det er knap 5,2 procent lavere end i fredags, da en tønde Brent stod i 43,10 dollar.

I januar ramte olieprisen et mangeårigt bundniveau med under 30 dollar for en tønde. Siden har den rettet sig, men der er fortsat meget langt op til de seneste års top på over 120 dollar, som prisen nåede op på i 2012.

Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) er hårdt ramt af de lave oliepriser, men har indtil nu haft svært ved at nå frem til en aftale, der kunne begrænse udbuddet på verdensmarkedet.

Og det er der ikke ændret på efter søndagens Opec-møde i Doha.

Iran havde på forhånd meldt fra til mødet, og dermed var udfaldet af samtalerne næsten givet på forhånd, fordi Saudi-Arabien havde krævet, at alle medlemslande skulle give håndslag på at fastfryse produktionen.

Efter mange års internationale sanktioner hungrer Irans statskasse efter indtægterne fra salg af olie, der er landets største eksportvare.

3 kommentarer
Vis kommentarer