Prisfest ved pumpen: Så meget sparer du

Der er blevet markant billigere at køre på juleferie, oplyser FDM

Bilisterne har udsigt til en kontant julegave, efter at prisen på benzin i de seneste uger er faldet markant på landets tankstationer.

Prisdykket betyder, at bilisterne nu kan pumpe den billigste benzin siden 2010, og det luner i privatøkonomien.

nationen Nu er benzinen altså for billig - sæt prisen op

Ifølge FDM betyder prisfaldet, at en gennemsnitlig bilist sparer over 3000 kroner om året - eller 250 kroner om måneden - i forhold til prisniveauet i sommer.

- Det store prisfald kommer virkelig forbrugernes biløkonomi til gode, siger økonom i FDM Allan Skytte Christensen til Ekstra Bladet.

Fredag rundede prisen på en liter blyfri 95 ni kroner, og det er mellem knap tre kroner billigere end i sommer.

Allan Skytte Christensen mener dog, at benzinprisen har ramt sin nedre grænse, og det kan bilisterne glæde sig over i julen.

For der er nemlig 150 kroner at spare, når man fylder 50 liter benzin på sin bil i forhold til i sommermånederne.

- Skal man til den anden ende af landet eller måske på skiferie i udlandet, er der mange penge at spare, hvis man selv kører, siger Allan Skytte Christensen.

Prisfaldet skyldes, at de sidste ugers dramatiske fald i de internationale oliepriser er slået igennem ved pumpen.

- Vi skal tilbage til finanskrisen, hvor vi sidst havde et tilsvarende stort prisfald. Den gang var det den store usikkerhed om fremtiden, der pressede priserne, siger Allan Skytte Christensen og forklarer, at situationen nu er en anden.

- I dag skyldes prisfaldet blandt andet, at produktionen af olie er mere spredt, og der er rigelige mængder olie i forhold til efterspørgslen, siger Allan Skytte Christensen, der forventer, at priserne forbliver lave i mange måneder endnu.