Prisstigning får millioner til at droppe metroen

Til september stiger prisen for brugere af rejsekortet, når de kører med metro i København. Samtidig bliver det mere besværligt

Foto: Mikkel Tariq Khan
Foto: Mikkel Tariq Khan

Det bliver ikke kun fryd og gammen for de københavnske pendlere, når den nye metroring åbner til september.

Ifølge Ingeniøren får metroringen nemlig følgeskab af et såkaldt 'kvalitetstillæg', der i realiteten blot er et andet ord for prisstigning eller et gebyr.

Prisstigningen betyder ifølge et notat fra Metroselskabet, som Ingeniøren har fået adgang til, at 3,8 millioner passagerer vil droppe det offentlige transportmiddel i 2025.

Mere rejsekort besvær
Ifølge Movia forventer man, at det nu bliver mere besværligt at køre med kollektiv trafik.

'Metroens kvalitetstillæg er en lovbunden opgave, som skal indføres, når Cityringen åbner. Indførelsen af tillægget vil alt andet lige betyde, at takstsystemet bliver mindre enkelt', lyder det i et beslutningsreferat fra et bestyrelsesmøde i Movia, som Ingeniøren har set nærmere på.

Så meget stiger prisen
Det nye gebyr ser ifølge Ingeniøren ud til at ramme brugere af rejsekortet hårdest.

Her vil rejser i myldretiden stige med 1,6 kroner pr tur, mens metroture udenfor myldretiden stiger med 1,28 kroner.

Brugere af periodekort for pensionister, ungdomskort og kunder, der rejser på enkeltbilletter, bliver undtaget det nye gebyr.

På trods af, at Metroselskabet forventer 3,8 millioner færre passagerer i metroen, regner de med, at prisstigningen frem til 2025 vil skrabe 100 millioner kroner ekstra i kassen.

Af denne artikel fremgik det tidligere, at det nye 'kvalitetstillæg' også vil medføre at nye standere til rejsekortet skulle opsættes i metroen.

Oplysningerne stammede fra Ingeniørens artikel, men senere på aftenen er Ekstra Bladet blevet kontaktet af Metroselskabet der oplyser, at det ikke er tilfældet.

De gamle standere vil fortsat være at finde på metrostationerne også efter den nye Cityring tages i brug.