Annonce:
Annonce:

Prisstigning og pant på grænsedåser kan være på vej

Den slesvig-holstenske miljøminister foreslår, at der kommer dansk pant på dåser købt i grænsehandlen

Annonce:
Følg Samfund

Tørstige danskere kan godt begynde at forberede sig på at skulle betale pant for øl- og sodavandsdåser, som købes lige syd for den dansk-tyske grænse.

Den slesvig-holstenske miljøminister, Robert Habeck, fremlagde nemlig onsdag et nyt dåsepantsystem, som kan blive indført i grænsesupermarkederne, skriver Flensborg Avis.

Lige nu betaler danskerne ikke pant på dåser købt på en smal stribe jord lige syd for den dansk-tyske grænse, hvilket medfører tusindvis af danske øl- og sodavandsshoppere syd for grænsen hvert år.

Men nu foreslår Robert Habeck, at det danske pantsystem fremover også skal bruges til de dåser, som danskerne køber i grænsehandlen.

Adskillige danske ministre har i årevis kæmpet for at få Tyskland til at droppe undtagelsen om pantfri dåser i grænsehandlen, mens man fra tysk side har været bange for at miste de mange job, som findes i tilknytning til den livlige grænsehandel, skriver Flensborg Avis.

Men nu ønsker tyskerne alligevel at opkræve pant på dåserne - en pant, som danskerne kan få tilbage ved at aflevere dåserne hjemme i Danmark.

Desuden vil hver dåse blive pålagt moms på cirka 2,5 eurocent, som tilfalder den tyske statskasse, skriver Flensborg Avis.

Aftalen er tilsyneladende klar til underskrivelse mellem regeringerne i Kiel og København, men endnu vil den danske miljøminister Kirsten Brosbøl (S) ikke løfte sløret for en eventuel aftale.

- Jeg kan bekræfte, at vi er i en god dialog med Tyskland og Slesvig-Holsten om en løsning på pant fra emballage i grænsehandlen, siger ministeren onsdag til avisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: