Prisvindende forfatter forlader Gyldendal i protest

Forfatter Carsten Jensen har kaldt den kommende direktør i Gyldendal Morten Hesseldahl for 'kronisk inkompetent'

Forfatter Carsten Jensen har tirsdag meddelt Gyldendal, at han forlader forlaget.

Det er en direkte konsekvens af Morten Hesseldahls tiltrædelse som ny direktør. Det skriver Information.

- Han er en politisk opportunist. I Information har jeg karakteriseret ham som inkompetent, han har karakteriseret mig som talentløs.

- Jeg føler ikke, at en administrerende direktør og en forfatter med de holdninger til hinanden hører hjemme under samme tag, siger han til avisen.

Carsten Jensens beslutning sker, efter at Gyldendal tirsdag har meddelt, at forlaget får ny administrerende direktør, Morten Hesseldahl.

Forfatteren blev "dybt chokeret", da han hørte nyheden om Morten Hesseldahls kommende ansættelse hos Gyldendal. Han har foreløbigt ingen planer for tiden efter Gyldendal.

- Jeg forlader Gyldendal til fordel for et forlag, der hedder "ud i det blå", siger han til Information.

Morten Hesseldahl forlader sin stilling som teaterchef i Det Kongelige Teater. Han har tidligere haft direktørstillinger hos DR, Information og Lindhardt og Ringhof.

Han tiltræder som direktør hos Gyldendal senest den 1. maj i år. Han ærgrer sig over, at uenighederne med Carsten Jensen betyder, at de ikke kan være på samme forlag.

- Jeg er komplet overrasket over hans beslutning. Jeg havde et skænderi med Carsten Jensen for 12 år siden om Muhammedtegningerne og ytringsfriheden, men vi har jo ikke kontinuerligt strides med hinanden, siger Morten Hesseldahl til Information.

Han påpeger, at Carsten Jensen er en vigtig stemme i dansk litteratur.

- Men jeg synes, han gør sig selv en bjørnetjeneste ved at være så perfid og personlig i sine angreb, at hans pointer drukner.

- Men hans holdninger er relevante, og hans bøger er vigtige. Desuden synes jeg, at en af pointerne med publicisme er, at man kan rumme uenighed, siger han til Information.