Problemer i juletrafikken: Flere veje spærret af voldsomme regnmasser

Flere steder i landet skaber det seneste døgns regn massive problemer for juletrafikken

Send billeder og video fra regnvejret og oversvømmelserne. Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

De seneste 24 timer har regnen silet ned over det meste af landet.

Tidligere i dag oplyste DMI til Ekstra Bladet, at der det seneste døgn flere steder i Syddanmark er faldet mere end halvdelen af den regn, der normalt kommer i løbet af en hel december.

De voldsomme regnmængder har foruden oversvømmelser i kældre og baghaver skabt problemer på vejene.

Oversvømmelse på Tåsinge, Sydfyn (Læserfoto) Samfund Danmark under vand: Her er det værst

Det oplyser Vejdirektoratet.

- Lige nu er der meget vand nede på Sydmotorvejen omkring Maribo og Sakskøbing. Her advarer vi med skilte om at køre i de højrevejbaner, da de er fulde af vand, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Camilla Eghøj til Ekstra Bladet.

Problemer på det hele Sjælland
Foruden Sydmotorvejen er der problemer med aquaplaning på Køgebugtmotorvejen, Helsingørmotorvejen og Holbækmotorvejen omkring Roskilde.

Også i Sønderjylland skaber vandet problemer:

- Rute 8 Flensborglandevej lige nu er der spærret ved Bylderup-Bov på grund af oversvømmelse. Vi forventer, at den rute er genåbnet til morgentrafikken i morgen, lyder det fra Vejdirektoratet der understreger at problemet med vand på vejbanerne på nuværende tidspunkt er størst på Lolland og Falster.

Frygtede bilen ville drukne
Flere læsere har henvendt sig til Ekstra Bladet for at advare om de glatte og ufremkommelige veje.

Blandt andet Rinka Christensen, der tidligere på eftermiddagen blev tvunget til at køre over dobbelte spærrelinjer på Sydsjælland for at undgå at drukne familiens bil.

Hele grunden omkring Kim Christiansens sommerhus er oversvømmet. (Privatfoto) Krimi Regn pumpes væk i Sønderjylland

Det skete da hun kom kørende på Brovejen ved Vordingborg.

- Vi var bange for at køre fast i vandmasserne på vejen, så vi måtte en tur over i modsattespor, lyder det fra Rinka Christensen, der har optaget en video af turen for at advare bilister i området om de lumske forhold.

- De andre bilister måtte holde tilbage og generelt kørte folk efter forholdene, for man kunne ikke gøre så meget andet. Vi kunne jo ikke vente på at kommunen kom og sugede vandet op, fortæller hun.

Rinka kørte forbi den oversvømmede strækning omkring klokken 15 og nu advarer Sydsjællands Politi også bilisterne om strækningen, som nu er blevet spærret af.

6 kommentarer
Vis kommentarer