Annonce:
Annonce:

Professor: Æg- og sæddonation øger risiko for incest

Børn, hvis ene biologiske forælder er æg- eller sæddonor, risiskerer at indlede seksuelle forhold med deres søskende, advarer britisk forsker

Indtil videre har forskningen om incest blandt donorbørn været mangelfuld, mener britisk professor. (Foto: All Over Press)
Indtil videre har forskningen om incest blandt donorbørn været mangelfuld, mener britisk professor. (Foto: All Over Press)
Annonce:
Følg Samfund

Det er blevet lang mere almindeligt end tidligere at sætte børn i verden ved hjælp af sædceller eller æg fra donorer. Det betyder, at sandsynligheden for, at folk ender i seksuelle forhold med deres halvsøskende, mener i hvert fald Susan Golombok, som er professor ved Cambridge University.

Den britiske forsker har i årevis været dykket ned i emnet ”moderne familier”, og hun er nu nået frem til, at risikoen for ubevidst incest mellem halvsøskende er langt større end hidtil antaget. Det skriver The Telegraph.

Dansk sædbank erkender: Vi sælger risikosæd

Til grund for den konklusion lægger Susan Golombok, at den gamle research på det område ikke har taget højde for, at mange donorundfangelser har fundet sted i nogle af de samme områder. Det betyder, at børnene, der kommer ud af det, risikerer at vokse op dør om dør.

Annonce:

- Det er et stort problem, at børn risikerer at ende i seksuelle forhold med deres halvsøskende uden at være klar over det, siger Susan Golombok ifølge The Telegraph.

SF: Frosne æg- og sædceller skal ligestilles

Hun formoder, at det allerede flere gange er sket, at par har levet i incestuøse forhold uden overhovedet at være klar over det. Og hun er også sikker på, at det vil komme til at ske igen.

Hun er derfor en stor fortaler for, at forældre fortæller deres børn, at de er undfanget ved hjælp af donation, så de som teenagere og voksne i det mindste har en chance for at sikre, at de ikke indleder forhold med deres søskende.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: