Professor og miljøforkæmper er død - 90 år gammel

Efter kort tids indlæggelse er civilingeniør og professor emeritus Finn Bro-Rasmussen sovet stille ind

Finn Bro-Rasmussen blev 90 år. Arkivfoto: Lasse Kofod
Finn Bro-Rasmussen blev 90 år. Arkivfoto: Lasse Kofod

Han var kendt som en af Danmarks fremmeste miljøforkæmpere og var involveret i et utal af danske og internationale miljøsager.

Torsdag sluttede et langt liv i miljøets tegn for civilingeniør og professor emeritus Finn Bro-Rasmussen, da han sov stille ind på Herlev Hospital.

Det oplyser Finn Bro-Rasmussens familie til Ritzau.

Bro-Rasmussen blev 90 år og var rask indtil få uger inden sin død, hvor han fik problemer med sit helbred og blev indlagt.

Bro-Rasmussen var dybt engageret i kampen for miljøet, længe inden miljø blev moderne. Han blev uddannet civilingeniør i 1952, og som civilingeniør - og senere miljøprofessor - beskæftigede han sig med områder som sprøjtemidler, rent drikkevand, tungmetaller, giftdepoter og syreregn.

Gennem tiden har han med en kendetegnende, provokerende stil gjort sig bemærket med sine synspunkter og viden om miljøet hos politikere, embedsmænd, erhvervsfolk og i samfundet som helhed.

Finn Bro-Rasmussen var aktiv miljøforkæmper langt op i sine 80'ere. Således forlod han sit sidste hverv - et hverv som repræsentant for Danmarks Naturfredningsforening - i 2016.

Finn Bro-Rasmussen efterlader sig to børn og fire børnebørn.