Katolikker og andre kristne skal samarbejde om at løse verdens problemer i stedet for at stirre sig blinde på teologiske stridspunkter.
Det er efter alt at dømme pave Frans' budskab, når han mandag lander i Malmø for at markere, at det i 2017 er 500 år siden, at reformationen fandt sted.
Det vurderer Peter Lodberg, professor i teologi ved Aarhus Universitet.
- Man kan se pavebesøget som en markering af, at de lutherske kirker og den katolske kirke er gået fra konflikt til en større grad af fællesskab, siger han.
- Det er en markant begivenhed, fordi den viser, at kirker, der tidligere har været uenige om meget, nu samler sig og lægger fokus på det, de er enige om, i stedet for det, der adskiller dem, siger Peter Lodberg.
Han peger også på, at det er første gang, at pave Frans møder de nordiske folkekirker. En pave lagde senest vejen forbi Skandinavien i 1989. Det var det første pavevisit i Norden.
Derfor er det 'et særsyn' og 'unikt', at pave Frans mandag lander i det sydlige Sverige.
I løbet af sit svenske besøg skal han møde statsminister Stefan Löfven og Sveriges regentpar.
Efter de officielle håndtryk skal paven holde en gudstjeneste i domkirken i Lund og til et arrangement i Malmö Arena.
Tirsdag sætter pave Frans atter kurs mod Vatikanet, men inden da skal han stå i spidsen for en katolsk messe på Swedbank stadion.
Pavens besøg er et led i den globale fejring af reformationen, som blev udløst af Martin Luthers 95 teser. Den splittede den katolske kirke og lagde blandt andet grunden til den protestantiske folkekirke.
Men 500 år senere skal de kristne samles igen.
- Pave Frans er optaget af at markere fællesskabet med andre kirker, siger Peter Lodberg.
- Han vil helt sikkert sige, at kirkerne har et fælles ansvar for, at Europa skal blive mere menneskeligt, at vi skal åbne os over for de, der er fremmede, og at vi skal tage os af dem, der har det sværest, siger han.
Det er ikke et nyt påfund, at katolikker og lutheranere skal nærme sig hinanden. Det er ifølge Peter Lodberg en proces, der har været i gang de seneste fem årtier.