Professor revser regionens millionregn: Ubehøvlet selvbetjening

Region Nordjylland kritiseres for udbetaling af millionfratrædelse til tidligere topchef. Topchefen skiftede få uger efter til lignende job i Region Syddanmark

Jens Winther Jensen fik et gyldent håndtryk på 1,2 millioner kroner, da han forlod stillingen som sundhedsdirektør i Region Nordjylland. Håndtrykkets størrelse møder nu kritik. (Foto: Region Nordjylland)
Jens Winther Jensen fik et gyldent håndtryk på 1,2 millioner kroner, da han forlod stillingen som sundhedsdirektør i Region Nordjylland. Håndtrykkets størrelse møder nu kritik. (Foto: Region Nordjylland)

Fratrædelsesordningerne for offentlige topchefer er igen kommet i centrum

Det sker, efter det i dag er kommet frem, at den nu tidligere sundhedsdirektør i Region Nordjylland og kommende koncerndirektør i Region Syddanmark, Jens Winther Jensen, har fået udbetalt en fratrædelsesordning på 1,2 millioner kroner.

Kritikken kommer blandt andet fra professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen.

- Det er skatteborgernes penge, der bruges til at betale sådanne fratrædelsesordninger, og i en tid hvor riget fattes penge er det politisk og moralsk forkert, pointerer professor Henning Jørgensen, der dog understreger, at Region Nordjylland og Jens Winther Jensen ikke har overtrådt nogen regler i forbindelse med millionudbetalingen.

Fortsatte som konsulent
Jens Winther Jensen fratrådte sin stilling som sundhedsdirektør i Region Nordjylland ved udgangen af februar.

Herefter overgik han til en rolle som sundhedskonsulent for regionen.

Dagen efter fratrædelsen af sin chef-stilling i Region Nordjylland tog han til første jobsamtale om tjansen som koncerndirektør i Region Syddanmark.

Et job han endegyldigt fik 29. marts.

Ubehøvlet selvbetjening
Den tidligere sundhedsboss i Region Nordjylland gik dermed ikke længe uden beskæftigelse, som fratrædelsen på 1,2 millioner ellers skulle polstre ham økonomisk til.

- Fratrædelsesordningen er tænkt som en forsikring mod arbejdsløshed. Det er en kompensation for den usikkerhed, der er ved topjobbet. Men i samme øjeblik, den offentlige topchef har et andet forsørgelses grundlag, er det min opfattelse, at man burde indstille fratrædelsesordningen, siger professor Jørgensen.

Han efterlyser handling fra politikerne.

- Det støder nogle normer i befolkningen. Private direktørers ubehøvlede selvbetjening, hvor man vil skære i lønmodtagernes goder og de offentlige midler, samtidig med, de selv skovler ind, er amoralsk set fra de fleste lønmodtageres side, lyder det fra Henning Jørgensen, der også forsker arbejdsmarkedet foruden den offentligeforvaltning.

95 kommentarer
Vis kommentarer