Annonce:
Annonce:

Professor: Trump er på kollisionskurs med alle i universet

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, siger, at han vil lukke de amerikanske grænser for muslimer. Men den plan er helt umulig, lyder det fra dansk professor

Donald Trump handler ud fra en 'rationel og gusten kalkyle', når han vil udelukke muslimer fra indrejse i USA, lyder det fra dansk professor (Foto: AP)
Donald Trump handler ud fra en 'rationel og gusten kalkyle', når han vil udelukke muslimer fra indrejse i USA, lyder det fra dansk professor (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

I aftes udbasunerede den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, at de amerikanske grænser - hvis han var præsident - ville blive lukket for indrejsende muslimer. Amerikanske statsborgere og turister inklusiv.

- Vi har brug for at lukke fuldstændig ned for, at muslimer kan rejse ind i USA, mens vi finder ud af, hvad fanden der foregår, sagde den rige finansmand.

Udtalelsen medførte straks kraftig kritik fra politiske med og modstandere, der kaldte Trump alt fra 'religiøs fanatiker' til 'sindsforvirret'.

Trumps modsvar kom prompte: 'I. Don't. Care.'

Trump svines efter grotesk udmelding: 'I. Don't. Care'

Donald Trump: Tortur virker

Trump på kollisionskurs med universet
Donald Trumps udmeldinger skal dog ikke regnes for andet end varm luft.

Sådan lyder analysen fra professor i statskundskab ved Københavns Universitet og ekspert i amerikansk politik, Peter Kurrild-Klitgaard.

Annonce:

For det første mener den danske professor, at det vil være fuldstændig usandsynligt, at den stenrige republikanske præsidentkandidat når så langt som det til dørtrinnet på det Hvide Hus og selv hvis han skulle det, ville flere stå i vejen for hans vilde plan:

- Sådan en politik, som han foreslår her, er helt uhørt og er fuldstændig uigennemførlig. Han får hverken Senatets eller Repræsentanternes Hus opbakning til det, siger professor Kurrild-Klitgaard.

- Man kan sige det på denne måde: Hvis Trump bliver præsident - og det er jeg ret sikker på, at han ikke bliver - vil han komme på kollisionskurs med alle andre i universet.

Filmstjerner griner ad Trump: Ingen tager ham jo rigtig seriøst

Trump: Terror kunne være undgået hvis folk bar våben

Gusten kalkyle
I stedet mener Kurrild-Klitgaard, at Trump har et helt andet formål med de opsigtsvækkende udtalelser:

Annonce:

- I første og sidste ende er det bare et forsøg på at fiske i et oprørt hav oven på mange års stigende bekymring for terror. Trumps tilslutning er faldende og derfor forsøger han nu at trække vælgere til sig, der er meget optaget af terrorspørgsmålet. De seneste udtalelser kommer han med ud fra en rationel og gusten kalkyle.

Ifølge Huffington Post fører Donald Trump lige nu meningsmålingerne blandt de republikanere, der lige nu kæmper om at blive den næste republikanske præsidentkandidat.

Men selvom Trump lige nu fører, tror den danske professor ikke på, at Trump på lang sigt har en chance for at blive valgt som republikanernes spidskandidat.

- Han ender formentlig med, at stille op som uafhængig kandidat. Hans politik er hverken konservativ eller venstreorienteret. Han er først og fremmest populist, siger Peter Kurrild-Klitgaard til Ekstra Bladet.

Trump vil lukke USA for muslimer

Trump gør grin med handicappet journalist

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: