Annonce:
Annonce:

Prognose: - De vilde dage på boligmarkedet er slut

Vi skal ikke forvente at de voldsomme prisstigninger på boligmarkedet vil fortsætte i de kommende år, lyder prognosen fra Nordea Kredit

Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann. PR Foto
Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann. PR Foto
Annonce:
Følg Samfund

Huspriserne forventes at stige 12,2 procent i 2021, men i de kommende år stilner det af, og prisstigningerne vil blive langt mindre.

Sådan lyder det vurderingen fra Nordea Kredit, der onsdag har offentliggjort deres seneste prognose for boligmarkedet.

'På det allerseneste er boligmarkedet bremset lidt op, og vi forventer, at den udvikling fortsætter i den kommende tid. Derfor forventer vi også, at de vilde dage på boligmarkedet nu er slut. I stedet går vi en blød landing i møde, hvor priserne stadig har pil op, men hvor balancen mellem antallet af sælgere og antallet af købere gradvist vil normalisere sig med væsentligt mere moderate prisstigninger til følge', skriver Lise  Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit, i en kommentar.

I 2022 forventer Nordea Kredit en prisstigning på 3,7 procent, og i 2023 forventes huspriserne blot at stige med 1,4 procent, lyder det i prognosen.

Men alene det, at huspriserne fortsætter med at stige, er bemærkelsesværdigt efter de seneste års voldsomme stigninger.

Det er dog også disse store stigninger, der er årsagen til, at Nordea Kredit ikke forventer store stigninger de kommende år.

Derudover er listen af købere blevet væsentligt kortere efter nedlukningen med corona, hvor rekordmange danskere har erhvervet sig ny ejendom.

Ifølge Nordea Kredit vil vi også se væsentligt lavere prisstigninger på ejerlejligheder og fritidshuse i de kommende år. Ejerlejligheder forventes at sige 11,2 procent i år - i 2022 og 2023 lyder tallet på henholdvis tre og én procent.

Sommerhusene forventes i år at stige 17,9 procent, men i 2022 lyder det tal på 4,8 procent, mens 2023 vil byde på en beskeden prisstigning på 1,4 procent, lyder vurderingen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: