Prognose: Sådan undgår du kø i efterårsferien

Vejdirektoratet advarer om, tæt trafik kan give dig op til en times ekstra rejsetid mellem Sjælland og Jylland i efterårsferien. Læs her, hvordan du undgår kø

Se her, hvor og hvornår du kan forvente kø på vejene i efterårsferien. (Video: Vejdirektoratet)

Hvis du planlægger at besøge familien på den anden side af Storebælt, bør du overveje, hvornår du kører hjemmefra. Efterårsferien byder nemlig på to livlige lørdage, hvor feriehungrende danskere skal forberede sig på, at rejsetiden bliver længere end normalt.

- Lørdag den 10. oktober er feriens største udrejsedag med tæt trafik det meste af dagen, særlig i retning fra Sjælland mod Jylland og sydover mod Tyskland, oplyser Helene Kærsgaard fra trafikcenteret i Vejdirektoratet til Ekstra Bladet

Den tætte trafik betyder kø og længere rejsetid, og det starter allerede fredag den 9. oktober, når den første rejsetrafik blander sig med myldretidstrafikken.

Ud og hjem
Når rejsetrafikken stilner af, bliver der til gengæld god plads på motorvejen. Fra mandag til fredag i uge 42, vil myldretidstrafikken være mindre end til hverdag, så hvis du kan vente med at rejse til mandag morgen, undgår du, at bruge så meget af din ferie i bilen.

- Fra mandag vil der være fine køretider i hele landet og man vil især opleve at det går hurtigere i myldretiden, oplyser Helene Kærsgaard fra trafikcenteret i Vejdirektoratet til Ekstra Bladet

Når vi kommer til weekenden i uge 42 vil trafikken igen tage til, fordi folk skal hjem inden ferien slutter. Lørdag den 17. oktober kommer der mange biler på vejene og ligesom ved udrejsen, forventer Vejdirektoratet, at det skaber kødannelser og længere rejsetid på op til en time på tværs af landet.

De mest belastede strækninger
Meget af trafikken i efterårsferien vil gå på tværs af landet. Vejdirektoratets målinger viser, at det er Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Fynske Motorvej, Østjyske Motorvej og Midtjyske Motorvej der topper listen for trafik mellem landsdelene på de store rejselørdage.

Mange vil også benytte Holbækmotorvejen og rute 21, som forbinder Sjælland og Jylland via færgeruterne ved Sjællands Odde. Og den Sønderjyske Motorvej er topscorer, når det gælder rejsetrafikken mellem Danmark og Tyskland, skarpt forfulgt af Sydmotorvejen, hvor der især på strækningen ved Rødby kan opstå kødannelser og forsinkelser.

Vejdirektoratet har lavet en oversigt, der viser, hvornår der er størst risiko for kø i efterårsferien.

 

10 kommentarer
Vis kommentarer