Program undersøger: Interpol brugt som afpresning?

I programmet Eftersøgt leder Kristian Bech efter personer, der er eftersøgt af Interpol. I sæsonens sidste afsnit er der dog noget, der tyder på, at det er Interpol selv, der trænger til at komme under lup. Se med herunder

Se med her.

Tidligere ansat ved politiets specielle overvågningsenhed Kristian Bech går i samarbejde med Discovery Networks og Kanal 5 på jagt efter nogle af verdens værste forbrydere. I alt bliver 12 sager gået efter i sømmene, og fælles for de udvalgte personer er, at de er eftersøgt af Interpol.

I programseriens sidste afsnit går jagten ind på direktøren for Supreme Group, Søren Nørgaard. Han er er eftersøgt af den afghanske stat, der mener at firmaet blandt andre skylder staten flere hundrede millioner dollar i skat. Men tilsyneladende kan ingen bekræfte eller dokumentere forholdet og dermed retfærdiggøre prisen på Søren Nørgaards hoved.

Ingen hindring at være eftersøgt
Da Kristian Bech kommer på sporet af den eftersøgte direktør i Dubai, begynder sagen for alvor at virke lodden. Noget tyder på, at Søren Nørgaard frit kan rejse på tværs af landegrænser, og at han blandt andet bevæger sig uhindret mellem Dubai og Danmark. Det til trods for, at han er mærket med højeste prioritet I Interpols register over eftersøgte forbrydere.

Endnu mere opsigtsvækkende er det, at han tilsyneladende stadigvæk har sin post i firmaet, og at ingen synes påvirkede af, at en ledende direktør ifølge Interpol er kriminel af værste skuffe.

Det viser sig dog, at man kan have en særlig aftale med Interpol, så man frit kan rejse i de lande, der indgår i samarbejdet, selvom man er havnet i den sorte bog, og det får Bech til at undre sig.

Interpol brugt som afpresning
For at komme kernen nærmere opsøger Kristian Beck en journalist, der tidligere har dækket sagen om Supreme Group, og hun fortæller en opsigtsvækkende historie. En historie, der sammen med det faktum, at Kristian Bech har fundet seks ud af tolv forbrydere i søgelyset uden det store besvær, gør, at programværten nu stiller spørgsmålstegn ved Interpols faktiske virke.

Det lader nemlig til, at Søren Nørgaard er eftersøgt af de afghanske myndigheder i kraft af sin stilling som direktør for firmaet Supreme Group. Firmaet er et af verdens førende leverandører af mad og drikke til soldater i krigszoner, og har blandt andet spundet milliarder på at supplere de amerikanske soldater i Afghanistan.

Ifølge journalisten, Jessica Donati, som Beck mødes med, forsøger det krigshærgede land med alle tilgængelige midler at skrabe penge ind til at genopbygge ruinerne. Et af de midler er Interpol, der mod betaling sætter navne på deres lister med eftersøgte forbrydere. På den måde forsøger Afghanistan at lægge pres på Supreme Group, som de mener skylder i skat.

Se interviewet med Jessica Donati i videoen over artiklen.

6 kommentarer
Vis kommentarer