Psykisk belastet: Tidligere ansat hos politiet får erstatning

Medarbejder hos Rigspolitiet blev sygemeldt på grund af dårligt arbejdsmiljø i administrationen. Nu skal Rigspolitiet betale erstatning.

Følg Samfund

Rigspolitiet er dømt til at betale erstatning til en tidligere administrativ medarbejder for at lide psykisk overlast.

Sådan lød dommen fra Retten i Århus mandag.

Det skriver Avisen.dk

Medarbejderen blev sygemeldt i en periode i efteråret 2010 for psykisk belastende arbejde i Udlændingeafdelingens kundeekspedition ved Østjyllands Politi. Igen i 2012 led hun overlast på grund af arbejdet, og det endte med en langtidssygemelding fra 1. juni 2012.

Rigspolitiet havde først i 2010 fået en advarsel fra Arbejdstilsynet om at få rettet op på medarbejdernes arbejdsbyrde og tidspres. De fik en frist til januar 2012, men blev forlænget til juni 2012, hvor de kunne indføre et nyt bookingsystem.

Advokat: Dom kan spille rolle for andre sager

Fordi kvinden blev syg, inden rigspolitiet fik rettet op på situationen, og Retslægerådet havde udtalt, at arbejdsforholdene var med til at gøre kvinden syg, har retten i Aarhus dømt Rigspolitiet til erstatning.

Advokat Birgitte Filtenborg fra firmaet Elmer Advokater, som har kørt sagen for HK peger på, at dommen kan spille en rolle for andre sager om psykisk arbejdsmiljø i fremtiden:

- Det er en meget klar og meget velbegrundet dom, der viser, at en arbejdsgiver også i forhold til det psykiske arbejdsmiljø kan holdes erstatningsansvarlig, hvis en ansat bliver syg af at arbejde under forhold, som ikke lever op til arbejdsmiljølovens forskrifter. Og selvom dommen er konkret begrundet, er den vigtig, fordi der er meget langt imellem domme om psykisk arbejdsmiljø, siger Birgitte Filtenborg.

Svært at bevise psykiske skader

Hun tilføjer, at det generet er sværere at bevise psykiske end fysiske arbejdsskader.

- Der er mange ting, der påvirker psyken. Vi er forskellige og oplever verden omkring os forskelligt. Det kan være med til at gøre de psykiske arbejdsskader sværere at håndtere, siger hun.

Erstatningens beløb vides ikke endnu, men advokat Birgitte Filtenborg vurderer en erstatning på cirka 72.000 kroner i godtgørelse for svie og smerte og tab af erhvervsevne.

Den sygemeldte kvinde er i dag på førtidspension.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra Rigspolitiet, med det har ikke været muligt.

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.