Pumperne kører stadig - nu på tredje døgn

I Alken Enge ved Skanderborg og Bogense på Fyn pumper Beredskabsstyrelsen stadig vand væk.

Store dele af landet blev i weekenden oversvømmet af massive regnmængder (Foto: Anita Graversen)
Store dele af landet blev i weekenden oversvømmet af massive regnmængder (Foto: Anita Graversen)

Weekendens voldsomme regnvejr og oversvømmelser volder stadig problemer flere steder i landet. Beredskabsstyrelsen har tirsdag 47 mand indsat for at pumpe vand væk.

Det fortæller operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Schou.

Det er i Alken Enge ved Skanderborg, Bogense på Fyn, Felsted, Sønderborg og Gørløse ved Hillerød, at der stadig arbejdes.

- Vi pumper alle steder. Men ved Skanderborg ved Alken Enge har vi også sat mobile dæmninger op, og i Gørløse er der en sandsækkefylder på vej, siger Las Schou.

I weekenden blev motorvejen ved Taulov oversvømmet i over et døgn (Foto: Anita Graversen) Samfund Forskere kan forudse oversvømmelser

Lars Schou håber, at styrelsen kan være færdig med at pumpe vand væk for denne gang i aften.

- Gørløse startede vi på i går, så det kan godt være, at det tager lidt længere tid. De andre steder regner vi med at være færdige med i aften, siger han og tilføjer:

- Men nogle gange bliver man overrasket over, hvor meget vand der løber til, når man begynder at pumpe.

Beredskabsstyrelsen sendte det første hold med mandskab og pumper af sted lørdag ved middagstid, og tirsdag pumper styrelsen så på tredje døgn.

Store mængder regn har skabt problemer flere steder i landet. Her ved Taulov, hvor trafikken på motorvejen var spærret i mange timer. (Foto: Anita Graversen) Krimi Flere veje fortsat under vand: Her får bilisterne problemer

Men der er stadig et stykke vej før, at det slår rekorden.

- Ved skybruddet i København i 2011 pumpede vi tre dage. Nu nærmer vi os niveauet for det.

- Det næste vendepunkt er, når vi har været indsat en uge. Det var vi under stormen Bodil (i 2013, red.). Så længe håber vi ikke, at det varer, siger Lars Schou.

Weekendens vandmasser volder også stadig nogle problemer for trafikken tirsdag.

Ringvejen ved Odense SØ og Odense NØ er fortsat spærret mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej i begge retninger, da der ligger vand på vejen.

Derudover er blandt andet Kalundborgmotorvejen også fortsat spærret i begge retninger ved frakørsel 2 Kvanløse, hvor der er oprydningsarbejde i gang.

4 kommentarer
Vis kommentarer