Annonce:
Annonce:

Putin advarer USA: - Det er uacceptabelt

Den russiske præsident Vladimir Putin sender en stærk advarsel til diktaturstaten mod øst

(Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
(Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Annonce:
Følg Samfund

Rusland har fordømt Nordkoreas seneste missiltest søndag. Præsident Vladimir Putin kalder testen for 'farlig'. Det skriver CNN.

- Jeg vil gerne bekræfte, at vi er kategorisk imod udvidelsen af 'klubben af nukleare stater' på den koreanske halvø. Vi er imod det og anser det for at være modstridende (med fred, red.), skadeligt og farligt, siger Putin ifølge det russiske nyhedsbureau Sputnik.

Men samtidig advarer Putin også andre i regionen heriblandt amerikanerne i forbindelse med deres engagement i regionen.

- Det er uacceptabelt at true Nordkorea, lød advarslen.

Billede fra den seneste test af det ballistiske missil 'Hwasong-12.' Det vides ikke, hvor i Nordkorea billedet stammer fra. (Foto: AP)
Billede fra den seneste test af det ballistiske missil 'Hwasong-12.' Det vides ikke, hvor i Nordkorea billedet stammer fra. (Foto: AP)

Nordkorea: Vi fortsætter
Diktaturstaten har meddelt, at missiltesten var et svar på den atom-trussel, landet mener, det er udsat for. Det er ifølge Nordkorea USA og dets allierede, som udgør den trussel.

Annonce:

- Vi vil udføre ICBM-tests (interkontinentalt ballistisk missil, red.) når som helst og hvor som helst ud fra beslutninger truffet af vores centrale lederskab, sagde den Nordkoreanske ambassadør i Kina Ji Jae Ryong til et presse møde i Beijing mandag.

Rusland er et af de eneste lande, som har diplomatiske aftaler med Nordkorea. Omkring 50.000 nordkoreanske arbejdere udfører manuelt arbejde i Rusland.

FN fordømmer
FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas test af et ballistisk missil i søndags. Det står klart efter en udtalelse fra det 15 lande store råd sent mandag aften dansk tid blev vedtaget enstemmigt. Sikkerhedsrådet advarer samtidig om yderligere tiltag som svar på Nordkoreas 'destabiliserende opførsel'.

Nordkoreas vigtigste allierede i regionen, Kina, stemmte altså i og fordømte missilaffyringen. I udtalelsen står det klart, at rådet er klar til at stramme de allerede eksisterende sanktioner over for Nordkorea, hvis landet ikke omgående indstiller afprøvningen af missiler.

Annonce:

Siden begyndelsen af 2016 har Nordkorea gennemført to atomprøvesprængninger og adskillige prøveaffyringer af missiler.

Mandag meddelte styret i Pyongyang, at et nyt ballistisk missil med kapacitet til at føre et 'kraftigt atomsprænghoved' frem var blevet testet søndag.

Ifølge eksperter er missilet muligvis det hidtil mest langtrækkende, som det er lykkedes de nordkoreanske raketingeniører at fremstille.

Missilet holdt sig i luften i cirka 30 minutter, nåede en højde på over 2100 kilometer og tilbagelagde en distance på 787 kilometer, før det endte i Det Japanske Hav.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: