Putin afslører: Planlagde Syrien-krig minutiøst

Den russiske præsident gav søndag et stort interview, hvor han løftede sløret for planen for Ruslands krig i Syrien

Det russiske forsvarsministerium offentliggjorde torsdag denne video af bombardementer af landet (Video: AP)

30. september startede Ruslands præsident, Vladimir Putin, en militærkampagne i Syrien, hvor han har bombet forskellige grupperinger i landet.

Indtil videre har bombardementer fra fly og krigsskibe været Putins foretrukne våben, mens flere har spekuleret i om den russiske leder også ville indsætte tropper på landjorden i Syrien.

Ruslands stærke mand spiller igen med musklerne. Nu er det Syrien, der står for skud (Foto: AP) Krig & katastrofer - 8. okt. 2015 - kl. 20:12 Medie: Russiske missiler 'faldet ned' i Iran

Det sidste afviste den russiske præsident dog pure, da han søndag lod sig interviewe på russisk stats-tv.

De russiske krigsskibe Dagestan, Uglich, Grad Sviyazhsk og Veliky Ustyug har siden torsdag deltaget i bombningen af Syrien. Det er sket fra det Kaspiske Hav knap 1500 km fra landet (Foto: AP)
De russiske krigsskibe Dagestan, Uglich, Grad Sviyazhsk og Veliky Ustyug har siden torsdag deltaget i bombningen af Syrien. Det er sket fra det Kaspiske Hav knap 1500 km fra landet (Foto: AP)

Her fortalte han, at han under ingen omstændigheder vil indsætte landtropper i kampen mod Islamisk Stat, som ifølge Putin er den primære fjende, der skal nedkæmpes i det borgerkrigshærgede land.

Overvågede Syrien
I stedet afslørede Putin, at krigen i Syrien var nøje planlagt, og at man igennem længere tid havde overvåget området.

- Vi har kontinuerligt gennemført luft- og rumrekognoscering, hvor vi har samlet data, sagde Putin blandt andet i interviewet og uddybede:

Krig & katastrofer - 8. okt. 2015 - kl. 16:13 Al-Qaeda i sjældent tv-interview: Nu får Putin røvfuld

- Vi har i samarbejde med vores syriske partnere og andre lande i regionen oprettet et informationscenter i Bagdad. Som resultat af informationsudveksling gennem centret, har vi modtaget yderligere data. Alt der sker i himlen og på jorden er en del af en nøje planlagt aktion. Intet er spontant eller tilfældigt, fortalte præsidenten om den militære aktion, der netop nu finder sted i landet.

Massiv bombning
Ifølge det russiske forsvarsministerium har Rusland foretaget mindst 100 luftbombardementer i Syrien, siden kampene startede 30. september.

Alene søndag foretog russiske fly ifølge det russiske forsvarsministerium bombninger af 63 IS-stillinger. I angrebene blev 53 baser, en kommandocentral, fire træningslejre samt syv ammunitionsdepoter ødelagt

Rusland har flere gange offentliggjort fotos af deres bombardementer af stillinger i Syrien. Her er det russiske luftbombardementer fra fredag d. 2. oktober (Foto: Det Russiske Forsvarsministerium/AP)
Rusland har flere gange offentliggjort fotos af deres bombardementer af stillinger i Syrien. Her er det russiske luftbombardementer fra fredag d. 2. oktober (Foto: Det Russiske Forsvarsministerium/AP)
 

Putin fik naturligvis pokalen på sin fødselsdag efter en kamp mod tidligere NHL-stjerner i Sochi (Foto: AP) Samfund - 7. okt. 2015 - kl. 23:48 Putin fejrede fødselsdag med ishockey og bombetogter

Bombninger, der sker for at støtte det hårdt trængte Assad-regime:

- Vores opgave er at stabilisere den legitime regering og at skabe mulighederne for et politisk kompromis, fortæller Putin.

USA burde give os 500 mio. dollars
Russerne er tidligere blevet kritiseret og anklaget for at bombe CIA-støttede syriske oprøre, der både har bekæmpet Assad-styret og Islamisk Stat.

Oprørere som USA har postet mere end 500 millioner dollars i at træne og udruste.

Også disse anklager tog Putin til genmæle over for i det store interview:

- Jeg ville ønske at de (USA red.) havde givet os 500 millioner dollars. Vi ville have brugt dem mere effektivt på at bekæmpe international terrorisme.

Samtidig rakte han en hånd frem til amerikanerne og foreslog et øget samarbejde i konflikten.

55 kommentarer
Vis kommentarer