Putin beordrer russiske styrker ud af Syrien

Den russiske bjørn trækker sig fra Syrien, oplyser Putin

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Putin beordrer tilbagetrækning af russiske styrker fra Syrien tirsdag 15. marts, skriver nyhedsbureauet Tass.

Gennem sin pressetalsmand, Dmitrij Peskov, fortæller russerne, at den syriske præsident Assad allerede er orienteret om beslutningen)

Ifølge det statskontrollerede nyhedsmedie Sputnik, har Putin begrundet tilbagetrækningen med, at Rusland i det store hele, har opnået sine militære mål i Syrien.

- Jeg betragter målene, som er blevet sat af forsvarsministeriet, som generelt opnåede. Derfor har jeg nu beordret starten på en tilbagetrækning af vores primære styrker fra Syrien med start fra i morgen, lyder det fra Putin i udtalelsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Rusland skyder missiler efter ISIS fra ubåd i december (Video: AP)

Rusland meldte sin ankomst med kampfly i Syrien 30. september sidste år. Det skete kort efter, et russisk passagerfly var blevet sprunget i luften af terrorister fra Islamisk Stat over Sinai-halvøen i Egypten.

Russernes bomber i konflikten ændrede hurtigt magtbalancen i landet, hvor Assad ellers var under massivt pres.

Russernes mange og voldsomme bombetogter har affødt kritik fra flere lande, blandt andet beskyldes Rusland for omfattende drab på civile.

Titusindvis af mennesker er drevet på flugt i den nordlige del af landet, hvor russiske kampfly og Assads regeringsfly har bombet massivt.

Rusland rammer mål i Syrien tilbage i oktober (Video: AP)

192 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere