Putin: De forsøger at ryste os med Panama-papirerne

Den russiske præsident peger på en konspiration, efter hemmelige dokumenter viser hans nærmeste beriger sig.

Foto: AP
Foto: AP

Præsident Vladimir Putin afviser, at Panama-papirerne viser korruption i Rusland. De er led i en konspiration, som landets modstandere står bag, mener han.

- Vores modstandere er frem for alt bekymret over enheden og konsolideringen af den russiske nation og vort multinationale russiske folk, siger han i en kommentar til de berygtede skattely-papirer.

- De forsøger at ryste os indefra for at gøre os mere føjelige, mener han uden at forklare, hvem "De" er.

De hemmelige Panama-papirer, som medier verden rundt har fået fat i, viser, at nogle af Putins allernærmeste folk har anbragt milliarder via skuffeselskaber i Panama. Det er penge, som er gjort usynlige.

En af hans ældste venner Sergej Roldugin, der er en kendt cellist, kontrollerer også selskaber til flere hundrede millioner dollar, som er anbragt med hjælp af advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

- Det er den type historier, de forsøger at sælge. Angiveligt er der en ven af Ruslands præsident. Han har gjort det og det. Muligvis er der korruption indblandet. Men hvad? Der er ingenting, siger Putin ifølge nyhedsbureauet Tass om Roldugin, der blandt andet er gudfar til hans datter.

Tidligere har Putins talsmand afvist, at der skulle være nogen forbindelse mellem præsidenten og skuffeselskaber i Panama.

Skuffeselskaber er ikke i sig selv ulovlige. Men de ses meget ofte i forbindelse med skattely og korruptionssager, hvor de kan bruges til at gemme rigdomme for myndighederne.

Korruption er udbredt i Rusland, der rangerer som nummer 119 ud af 168 i Transparency Internationals seneste korruptionsindeks.

13 kommentarer
Vis kommentarer