Annonce:
Annonce:

Putin fløj mystisk omvej på 500 kilometer: Nu florerer rygterne

Da den russiske præsident Vladimir Putin i weekenden skulle deltage ved G20 topmødet i Hamborg, fløj han overraskende omvej på 500 kilometer

Den russiske præsident tog en omvej på omkring 500 kilometer på vej mod G20 topmødet i Hamborg. Foto: AP
Den russiske præsident tog en omvej på omkring 500 kilometer på vej mod G20 topmødet i Hamborg. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

Fredag og lørdag deltog Vladimir Putin sammen med en perlerække af verdens øvrige mægtigste ledere i G20 topmødet i Hamborg.

Som de øvrige statsledere ankom Putin med fly, men nu er den russiske præsidentsrute til topmødet blevet centrum for en række spekulationer, fordi præsidentens fly har taget en mystisk omvej.

Data fra den anerkendte flytracker FlightRadar24 viser nemlig, at Putins fly fløj en omvej på omkring 500 kilometer på turen fra Moskva til Hamborg.

I stedet for at flyve en mere direkte vej over de baltiske lande og Polen, fløj Putins fly mod nord, omkring den sydlige spids af Finland, videre ned over Sverige og Lolland-Falster, før den landede i Hamborg.

Annonce:

Daily Mail: Frygter Putin nedskydning?
Den alternative har denne weekend fået de britiske tabloide medier Daily Mail og The Sun til at skriver artikler, der spekulerer i, hvorvidt Putin frygter at blive skudt ned, hvis han flyver ind i de baltiske og polske luftrum.

De seneste år er spændingerne mellem Rusland og de østligt liggende NATO-lande blevet stadig forværret.

I sær efter Ruslands annektering af den ukrainske Krim-halvø og de stadig større NATO-øvelser tæt op af den russiske grænse har gjort forholdet mere anspændt. Polen og de baltiske lande frygter, at Putin vil gøre ligesom på Krim og invadere dele af landende.

Statshemmelighed
Sputnik hæfter sig ved, at Putin så sent som i maj fløj over de baltiske lande i forbindelse med et besøg ved den nyvalgte franske præsident Macron.

I stedet peger det russiske propagandamedie på, at polske F16-jagere i sidste måned fløj faretruende tæt på den russiske forsvarsminister Sergei Shoigus fly.

Annonce:

Direkte adspurgt har præsidentens talsmand Dmitry Peskov nægtet at udtale sig om Vladimir Putins rejserute. Ifølge det statskontrollerede russiske nyhedsmedie Sputnik siger Peskov:

- Jeg vil lade dette spørgsmål være ubesvaret, fordi alle spørgsmål relateret til præsidentens færden direkte vedrører hans sikkerhed, siger Peskov og tilføjer:

- Alle sikkerhedsforanstaltninger der betragtes hensigtsmæssige indføres.

Fremragende møde
Ved G20 topmødet mødtes Putin blandt andet med den amerikanske præsident Donald Trump, der indirekte står i spidsen for NATO-alliancen.

Efter de tos sammenkomst kaldte Donald Trump mødet 'tremendous'.

De to ledere mødtes fredag til det længe ventede møde, som overraskende varede to timer og 16 minutter. Det var markant længere end de 30-40 minutter, der var afsat.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: