Putin muligvis til Danmark: Han kan bare komme

Ishockey VM står for døren i Herning og København. Det bringer både en masse tilskuere til landet, men også en lang række statsledere lægger muligvis vejen forbi

Putin elsker ishockey. Foto: AP
Putin elsker ishockey. Foto: AP

Om få dage lyder det første slag, når VM i ishockey fløjtes i gang i Danmark.

Der er solgt mere end 300.000 billetter til, hvad der betegnes som en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde.

Og det er ikke bare her i landet, at ishockey i de kommende uger kommer til at fylde meget. Både i USA og Rusland er spillet nemlig en kæmpe stor sportsgren. I Rusland er det sågar nationalsporten.

Skulle det russiske landshold går hen og få succes, er det ikke usandsynligt, at landets overhoved, Vladimir Putin, lægger vejen forbi vores flade land.

- Historisk kan man se, at statslederes besøg til sportsbegivenheder er fokuseret på, hvordan den pågældendes nation klarer sig ved slutrunden eller tidligere slutrunder, siger driftsdirektør ved Ishockey VM 2018 Frederik Munk.

Trump har bestemt, hvor han vil mødes med Kim Jong-un. Foto: Carolyn Kaster / AP Samfund Trump til Kim Jong-un: - Mød mig her

En kontroversiel skikkelse
Selvom den russiske præsident har annekteret et andet lands territorium og er støtte til Assads regime, er han alligevel velkommen i Danmark. Sådan lyder vurderingen fra udenrigsordfører for Dansk Folkeparti og formand for Udenrigspolitisk Nævn Søren Espersen.

- Jeg synes ikke om Putin og hans facon. Men alle, der har et gyldigt adgangsbevis, er selvfølgelig velkommen i Danmark. Vi kan ikke bare smide nogen ud, fordi vi ikke kan lide dem.

Udenrigsordføreren ser også en mulighed for at få en lille snak med Putin. Hvis altså Putin har lyst til det.

- Skulle han komme til landet, er det en god måde at få ham i tale på. Som formand for Udenrigspolitisk Nævn vil det være helt fantastisk at få en samtale med ham.

Og Søren Espersen har da også strategien for samtalen helt klar.

- Man kan sagtens gå kritisk til Putin. Så længe det er på en elskværdig og civiliseret måde. Hvis en journalist skal interviewe en gangster, vil man jo ikke starte med at sparke ham i nosserne. Man vil sandsynligvis starte med at give hånden og skænke en kop te op, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet

Søren Espersen giver gerne hånden til Vladimir Putin. Foto: Jens Dresling
Søren Espersen giver gerne hånden til Vladimir Putin. Foto: Jens Dresling
 

Selv om bilen angiveligt snart får debut, holder myndighederne kortene tæt ind til kroppen. Foto: NAMI / Stepan Schumacher Biler Putins nye limousine får vilde kræfter fra tysk hjerte

- Forberedt på alle opgaver
Det kan lyde som lidt af en af opgave at skulle sørge for sikkerheden til en af verdens mest magtfulde mænd. Men det får ikke arrangørerne til at ryste på hånden.

- Hvis nogle af de store statsoverhoveder skulle vælge at slå vejen forbi, har vi et rigtig godt samarbejde med myndighederne, der gør, at vi er klar til alle de mulige scenarier, siger Frederik Munk.

Han vil dog ikke afsløre, hvilke ledere der allerede har bekræftet, at de besøger slutrunden.

I et scenarie, hvor USA og Rusland tørner sammen i finalen, er det muligt, at både Trump og Putin kommer til Danmark. Er I forberedt på sådan en opgave?

- Den umiddelbare håndtering af den her slags personer er myndighedernes opgave, og det vil vi selvfølgelig bakke op om med vores eget sikkerhedspersonale, lyder meldingen fra arrangøren.

14 kommentarer
Vis kommentarer