Putin: Rusland står ikke bag hacker-angreb

Den russiske præsident erkendte dog, at individuelle og 'patriotiske' hackere kan stå bag nogle af angrebene på et tidspunkt, hvor der er kold luft mellem Rusland og Vesten.

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Den russiske præsident Vladimir Putin afviste torsdag kategorisk, at den russiske stat står bag omfattende hacker-angreb i Vesten. Han afviste samtidig, at hackere kan påvirke udfaldet af et valg i USA eller Europa.

Putin erkendte dog, at individuelle og 'patriotiske' hackere kan stå bag nogle af angrebene på et tidspunkt, hvor der er kold luft mellem Rusland og Vesten.

Putins udtalelser faldt på et møde med ledende redaktører af internationale nyheds-bureauer, skriver nyhedsbureauet AP.

Den russiske præsident antydede også, at nogen kan have 'forfalsket' hacker-angrebene, så det kom til at se ud som om, at det var Rusland, som står bag.

Putin undlod dog at sætte navn på, hvem der kunne have interesse i at lave et sådant dobbelt-spil.

- Jeg kan let forestille mig, at nogen har gjort det med vilje, så det ser ud som om, at Rusland står bag. Den moderne teknologi gør det muligt at foretage sig sådan noget, lød det fra Vladimir Putin.

Hysterisk stemning
De amerikanske efterretningstjenester har længe beskyldt den russiske stat for at stå hacker-angrebene på blandt andet Demokraternes email-konti  i USA og dermed hjælpe Donald Trump ind i Det Hvide Hus.

Både Kongressen og FBI undersøger for øjeblikket, hvilke bånd der har været mellem Trump, hans stab og Rusland.

Putin betegnede stemningen som hysterisk og fastslog, at det er svært for landene at samarbejde eller tale sammen under de omstændigheder.

- Det har en betydning og jeg er bange for, at dem der har organiseret hacker-angrebene har et ønske om at skabe en atmosfære, hvor det er umuligt at samarbejde om fælles emner som for eksempel terrorisme, sagde præsident Putin på mødet.

Han tilføjede: Det får en ende før eller senere. Vi er tålmodige og vi ved, hvordan man skal vente og det vil vi så gøre.

Putin afviste også, at hackernes arbejdsmetoder på nogen måde kan ændre udfaldet af et valg.

- Jeg er overbevist om, at hackerne aldrig for alvor kan påvirke et lands valg. Vælgerne lader sig ikke manipulere, lød det fra Putin.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri