Putin ved profileret topmøde: Vi kan nærme os fred i Syrien

Iran, Rusland og Tyrkiet mødes mandag for at diskutere situationen i det fortsat krigshærgede Syrien

Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruslands præsident, Vladimir Putin, satser på, at forhandlinger mandag mellem Rusland, Iran og Tyrkiet kan være begyndelsen på at finde en fredelig løsning på den langvarige krig i Syrien.

Det siger han under et besøg hos Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. Også Irans præsident, Hassan Rouhani, deltager i topmødet.

- Jeg har tiltro til, at vores snakke vil være produktive, og at vi vil nå frem til aftaler, der vil danne grundlag for en endelig løsning på krisen i Syrien.

- Vi vil genskabe freden og sikkerheden i landet og styrke dets suverænitet, lyder det fra den russiske præsident.

Mandagens møde har deltagelse af tre af de lande, der har været mest involveret i konflikten i Syrien. Det holdes i Tyrkiets hovedstad, Ankara.

Putin understreger, at de vil fokusere særligt på situationen i Idlib-regionen.

Det er det sidste område i Syrien med enklaver med oprørere, der bekæmper det syriske regime under præsident Bashar al-Assad.

Putin og Irans Rouhani har begge støttet Assad i hans krig mod oprørsbevægelsen, som startede som en prodemokratisk folkelig opstand.

Tyrkiets Erdogan, har sammen med USA, EU og arabiske allierede, støttet forskellige oprørsgrupper i konflikten.

Siden krigen brød ud i Syrien i 2011 har flere end 370.000 mennesker mistet livet, og flere millioner borgere er blevet nødt til at flygte fra deres hjem.

21 kommentarer
Vis kommentarer