Annonce:
Annonce:

Q: Papes statsministerdrømme lider efter ny møgsag

Søren Papes udsigt til at blive Danmarks næste statsminister så bedre ud for en måned siden. Den konservative partiformands chancer er ikke blevet bedre efter endnu en skodsag har ramt forsiderne, mener Henrik Qvortrup

Her ses anholdelsen af Branislav Gvoždiak, som Ekstra Bladet i sin tid bragte i forbindelse med sagen. Video: Privat
Annonce:
Følg Samfund

En slovakisk mand blev i 2018 idømt en fængselsstraf for at have slået Søren Papes daværende ægtefælle.

Søren Pape var dengang Justitsminister, og Ekstra Bladet kunne mandag skrive, at der blev sendt sms'er i Justitsministeriet den samme dag, som voldssagen blev offentlig.

Det betyder, at Søren Pape igen skal tale om en sag, der omhandler hans eksmand, og det er dårligt nyt for statsministerkandidaten ifølge Henrik Qvortrup.

- For to måneder siden stod han til at blive statsminister, og de chancer er da i hvert fald blevet mindre.

- Det er endnu en skodsag for Søren Pape, fordi vi nu igen skal tale om ting, der har med hans mand at gøre, og som bidrager til indtrykket af, at han ikke har haft en helt sund dømmekraft, siger Henrik Qvortrup.

Bidrager til mystikken
Søren Pape er ikke den eneste med aktuelle møgsager, der dengang befandt sig i Justitsministeriet.

Annonce:

Departementschefen i Justitsministeriet, da voldssagen rullede, var nemlig Barbara Bertelsen, der for nylig har været gennem et eftersyn for sin rolle i minkskandalen.

Henrik Qvortrup fortæller, at denne detalje kan puste liv til en eksisterende undren.

- Det har jo været en undren og mystisk, at Søren Pape ikke har været mere aktiv i kritikken af en magtfuldkommen Mette Frederiksen.

- Men hvis han kritiserer Mette Frederiksen for at være magtfuldkommen, så er det jo samtidig en kritik af Barbara Bertelsen, og denne nye sag giver liv til en undren omkring, om Søren Pape har holdt igen med kritikken for at holde hånden over Barbara Bertelsen, siger Ekstra Bladets politiske kommentator.

Henrik Qvortrup er politiske kommentator for Ekstra Bladet. Foto: Tariq Mikkel Khan
Henrik Qvortrup er politiske kommentator for Ekstra Bladet. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Barbara Bertelsen har tidligere fået kritik for at gå ind i sager, som en departementschef burde holde sig fra, og denne nye udvikling i Søren Papes eksmands voldssag bidrager til det indtryk ifølge Qvortrup.

- Det bekræfter indtrykket af, at Barbara Bertelsen går ind og blander sig i sager, som andre departementchefer havde holdt sig langt fra, fortæller han.

Annonce:

Taler for sig selv
Kort efter Søren Pape offentliggjorde sit kandidatur til statsministerposten, kunne Ekstra Bladet afdække en række sager om løgne og usandheder, som partiformanden havde fortalt i forbindelse med sin daværende ægtefælle.

Vælgerne har reageret kraftigt på historierne om løgne fortalt af den mest troværdige partiformand, og derfor spår Qvortrup også, at denne nye sag kan få stor betydning for de konservative.

- Det er et stort problem for de konservative, fordi vi nu har endnu en sag, der handler om Papes eksmand, og ser vi på målingerne den seneste måned, så er det helt afgjort noget, der påvirker vælgerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: