Annonce:
Annonce:

Q: Prehns pamperhistorier rammer Socialdemokratiet

Rasmus Prehns møgsager ripper op i et Socialdemokratisk pampersår ifølge Henrik Qvortrup

Foto: Liselotte Sabroe.
Foto: Liselotte Sabroe.
Annonce:
Følg Samfund

Med røde ører og et rødglødende ministerkort forklarede fødevareminister Rasmus Prehn (S) under et samråd i august 2022, hvordan hans bilagsrod skyldtes, at han simpelthen havde haft 'hovedet under armen'.

Samrådet kom, efter at Ekstra Bladet havde beskrevet, at Rasmus Prehn har brugt sit ministerkort lidt for flittigt i sin tid som minister.

Det har nu affødt, at Statsrevisorerne mandag 19. september besluttede, at Rigsrevisionen skal gennemgå alle ministres brug af betalingskort siden 2015 og frem til nu.

Ifølge Henrik Qvortrup kan den flove fødevareministers møgsager vise sig at koste dyrt - både for ham selv og Socialdemokratiet.

Annonce:

- Hvis man var i tvivl om, hvorvidt små sager, der egentlig ikke har noget at gøre med den førte politik, har en betydning, så skal man jo bare tænke på, hvad vi har oplevet med Søren Pape de sidste par uger, fortæller Henrik Qvortrup.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Henrik Qvortrup er politisk kommentator på Ekstra Bladet Foto: Tariq Mikkel Khan.
Henrik Qvortrup er politisk kommentator på Ekstra Bladet Foto: Tariq Mikkel Khan.
 

Pamperpartiet
Ifølge Henrik Qvortrup risikerer Socialdemokratiet, at Prehns møgsager ripper op i et gammelt prædikatet som et pamperparti.

- Der er regler, der skal overholdes.

- Og hvis man har det der indtryk af, at politikerne - selv når det er småpenge - har en trang til at skrabe til sig, så giver det en pamperoplevelse, som socialdemokraterne jo i årevis har kæmpet for at bevæge sig ud af, fortæller Qvortrup.

Symbolsk
Mette Frederiksen bliver i forvejen beskyldt for at udvise magtfuldkommenhed fra sin statsministerstol, og Rasmus Prehns møgsager er benzin på fortællingen om en egenrådig regering.

Ifølge Qvortrup er det ikke pengebeløbet, der er afgørende, men derimod den symbolik, der ligger i Rasmus Prehns måde at handle på.

Annonce:

- Det er jo ikke noget, der vælter statsbudgettet, men det der med, at man rager til sig, det er noget, vælgerne slår ned på, fortæller Qvortrup.

Tæt på valget
Selvom der endnu ikke er udskrevet valg, er valgkampen allerede gået i gang, så et pamperprædikat er ikke en ønskesituation for Socialdemokratiet.

Og fordi Mette Frederiksen ikke har villet tage afstand fra Rasmus Prehn, er hun blevet fedtet ind i hans seneste møgsager, forklarer Henrik Qvortrup.

- Det falder tilbage på hende, fordi hun risikerer, at nogle vælgere tænker, at Socialdemokratiet stadig er et pamperparti, og det er bare ikke godt så tæt på et valg.

Fødevareministeren har ikke villet oplyse navnet på den journalist, han bespiste på skatteborgernes regning tilbage i 2020, men i begyndelsen af september 2022 afkrævede ombudsmanden et svar.

Og tirsdag 20. september kunne Ekstra Bladet skrive, at Rasmus Prehn er blevet kaldt i et dobbelt samråd af flere partier.

Her er S-toppens valgplan

Derfor er hun Mettes store hovedpine

Annonce:

Pinligt. Flovt. Dumt. Det var de tre ord, fødevareminister Rasmus Prehn (S) brugte flest gange, da han skulle forklare sig på et samråd overfor Miljø- og Fødevareudvalget om sit voldsomme bilagsrod. Stadig nægter han pure at oplyse navnet på den journalist, han spiste en dyr middag med.

Hvem spiste Prehn med? Nægter at sige navnet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: