QUIZ: Hvor meget ved du om Mickey Mouse?

Walt Disney kaldte oprindeligt sin musefigur Mortimer. Hvem foreslog navnet Mickey, og ni andre spørgsmål.

Mickey Mouse blev skabt af Walt Disney og Ub Iwerks i slutningen af 1920'erne, og søndag fylder den populære mus 90 år.

Her kan du teste din viden om den verdensberømte tegnefilm- og tegneseriefigur:

1. I hvilket årti blev Mickeys bedste venner, Anders And og Fedtmule, introduceret?

a) 1930'erne.

b) 1940'erne.

c) 1950'erne.

 

2. Hvilket af disse udsagn er korrekt?

a) Mickey optrådte i den første tegnefilm i farver.

b) Mickey var den første fiktionskarakter til at bære den olympiske fakkel.

c) Mickey var den første tegneseriefigur, som blev hædret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

 

3. Mickeys debut som videospil, "Mickey Mousecapade", skete på hvilken af disse gammeldags konsoller?

a) Nintendo.

b) Atari.

c) Sega.

 

4. Hvad er det fulde navn for Mickeys kæreste, Minnie Mouse?

a) Marlie Mouse.

b) Minniela Mouse.

c) Minerva Mouse.

 

5. Første gang publikum hørte Mickey Mouse tale var i "The Karnival Kid" fra 1929. Hvad var hans første ord?

a) "Pluto".

b) "Hot Dogs".

c) "Dollars".

 

6. Hvem tegnede den første stribe med Mickey Mouse den 13. januar 1930?

a) Ub Iwerks.

b) Walt Disney.

c) Floyd Gottfredson.

 

7. Walt Disney kaldte oprindeligt musefiguren for Mortimer. Men hvem foreslog navnet Mickey, fordi det lød mere nuttet?

a) Disneys hustru.

b) Disneys børn.

c) Disneys bankmand.

 

8. Hvilke af disse ligeledes berømte fiktionsfigurer har Mickey Mouse aldrig mødt?

a) Frøen Kermit.

b) Snurre Snup.

c) Superman.

 

9. Hvilket år blev Walt Disney hædret med en æresoscar for at have skabt Mickey Mouse?

a) 1932.

b) 1948.

c) 1965.

 

10. Sorteper er den store skurk i Andeby. Hvad hedder en anden af Mickeys ærkefjender?

a) Sorte Laban.

b) Sorte Slubbert.

c) Sorte Slyngel.

 

Svar: 1:a, 2:c, 3:a, 4:c, 5:b, 6:a, 7:a, 8:c, 9:a, 10:c.

Kilder: Playbuzz.com, d23.com.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere