Qvortrup angriber gadefest: Jeg vil have ro og nul pis

Bør man glædes over det levende bybillede eller brokke sig over det store kommunale tilskud til gadefesten Distortion, der strækker sig over flere dage og tiltrækker mere end 100.000 festende mennesker? Mads Kastrup og Henrik Qvortrup er i duel

Se Ekstra Bladets opinionsredaktør, Mads Kastrup og Henrik Qvortrup debattere den Københavnske fest her

Den larmende gadefestival Distortion lykkedes også at skabe højlydt debat i medierne år efter år.

Krimi Politi: Vi måtte trække os fra unge, der dansede på bil

Den danske journalist og tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, bliver kaldt både 'sur gammel mand' og opfordret til at flytte ud af byen, hvis ikke han kan klare mosten under festlighederne.

Hør ham forsvare sine holdninger om gadefesten Distortion i toppen af artiklen.

Kommentarene kommer ovenpå hans kritik af støjniveauet og gadesvineriet i forbindelse med den netop igangværende gadefest Distortion i København.

Efterfesten. Foto Jakob Jørgensen nationen Svineri: Fatter ikke Distortion får tilladelse i disse tider

Qvortrup skrev på sin facebook-profil, at man snart bør 'respektere flertallets ønske for nogenlunde ro og nul pis sådan en helt almindelig onsdag aften'.

En særlig småborgerlighed
Blandt de mange reaktioner på Henrik Qvortrups opslag var debatredaktør på Ekstra Bladet Mads Kastrups kommentar. Han mener, at Qvortrup er et eksempel på den helt særlige småborgerlighed, som eksisterer blandt nogle beboere i brokvartererne, hvor Distortion arrangeres hvert år.

Had eller kærlighed
Det er ikke første gang, den omfangsrige gadefestival får kritik. Der har før været diskussioner om festivalens økonomi, kommunale støtte – og selvfølgelig affald, tisseri på åben gade og uhæmmet druk.

Senest dukkede en video af en flok unge mennesker på taget af en bil frem på de sociale medier. De unge mennesker er tilsyneladende kravlet op på toppen af bilens tag, hvor de i en længere stykke tid danser rundt til den høje elektroniske musik.

Event & Kultur Drikker du nok i varmen? Tjek farven på dit tis

 Billedet af bilen efter de unge menneskers fest på toppen er taget onsdag eftermiddag på Stengade på Nørrebro (Privatfoto)

315 kommentarer
Vis kommentarer