Råd: A.P. Møller-penge udstiller et samfund på hælene

A.P. Møller donation falder på et alt for tørt sted, mener man i Rådet for Socialt Udsatte

En stor donation fra den A. P. Møllerske Fond til det sociale arbejde kunne ikke komme på et mere belejligt tidspunkt.

Arbejdet med de socialt udsatte er nemlig ved at være tørlagt for penge til nye indsatser, mener Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Derfor mener han også, at der er et grundlæggende problem i, at den økonomiske saltvandsindsprøjtning til området skal komme fra en privat donation og ikke fra den danske stat.

- Penge er penge, og 750 millioner kan virkelig gøre en forskel for socialt udsatte. Men jeg synes også, at donationen peger på, at det er nærmest skandaløst, at vi ikke er i stand til som samfund selv at løfte så stor en prioritering, siger han.

Den A.P. Møllerske Fond har onsdag offentliggjort en donation på 750 millioner kroner over de næste fem til seks år til det sociale arbejde.

Penge, som Jann Sjursen indrømmer, kan gøre mere end blot fylde tomme kassehuller, men som han ville ønske var kommet noget tidligere.

- Man kan også sige, at det illustrerer i virkeligheden, hvor meget vores samfund er på hælene, i forhold til at det er sådan en donation, der for alvor skal flytte noget på et område, der skriger så meget efter penge og nye indsatser, siger han.

Han advarer derfor om, at man ikke nøjes med at hæve hænderne i jubel, men også husker at prioritere det sociale arbejde fra politisk hold fremover.

1 kommentar
Vis kommentarer