Rådhuset er gået i stå

Det store ur på Rådhusets tårn har stået stille siden i går eftermiddags klokken 17. En reparatør er i gang med at få uret til at gå igen

Viserne på uret har stået stille siden klokken 17 i går eftermiddags og har derfor ikke kunnet vise tiden til folk på Rådhuspladsen. (Foto: Ekstra Bladet)
Viserne på uret har stået stille siden klokken 17 i går eftermiddags og har derfor ikke kunnet vise tiden til folk på Rådhuspladsen. (Foto: Ekstra Bladet)

Hver morgen bruger en stor del af københavnerne det store ur på Rådhuset til at vurdere, om de lige skal træde lidt mere i pedalerne for at nå på arbejde.

Men de må været blevet forvirrede, da de så at uret viste fem. Uret har nemlig stået stille siden klokken 17 i går eftermiddags.

- Vi fik en henvendelse allerede klokken 17 i eftermiddags om, at uret var gået i stå, fortæller Jim Larsen, vagthavende ved Rådhuset.

Ifølge Jim Larsen er det ikke særlig tit, at det store ur går i stå.

- Jeg mener kun, at det er sket en gang før. Det sker ikke særlig tit.

Der tilkaldt reparatører, som kan få uret til at gå igen. Men det er ikke alle steder, man lige finder en, der kan reparere sådan et stort ur.

- Lige nu er der kun en mand, der har rigtig styr på det. Han kommer fra det firma, som hver uge tjekker op på uret, siger han.

Selvom det er mange mennesker, som kan have lagt mærke til, at uret har stået stille, så er det begrænset, hvor mange henvendelser som Rådhuset har fået omkring uret. Men alligevel ved vagthavende Jim Larsen godt, at uret er vigtigt.

- Vi skal gerne have uret i gang inden i morgen. Det skal i gang hurtigst muligt.

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere